Sağlık Bakanlığı: Üniversitelerde güz döneminde uzaktan eğitim olsun!

Sağlık Bakanlığı tarafından Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) yollanan yazıda, 2020-2021 eğitim-öğretim yılının güz döneminde uzaktan eğitim yapılması tavsiye edildi. 

EĞİTİM 05.09.2020, 09:11 05.09.2020, 09:18
Sağlık Bakanlığı: Üniversitelerde güz döneminde uzaktan eğitim olsun!

Türkiye'de günlük yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları ile can kayıpları yeniden artış göstermeye başladı. Bu nedenle akıllara gelen sorulardan biri de "Üniversitelerde eğitim nasıl yapılacak?" oldu.

Sağlık Bakanlığı, YÖK'e (Yükseköğretim Kurulu) konuya ilişkin bir yazı gönderdi. Söz konusu yazıda, 2021-2021 eğitim-öğretim yılının güz dönemine işaret edildi. Üniversitelerin güz döneminde teorik derslerin uzaktan ve dijital eğitim ile gerçekleştirilmesi tavsiye edilen yazıda, uygulamalı derslerin zorunlu olduğu bölümlerde ise bu derslerin ertelenmesi gerektiği ifade edildi. 

YÖK (Yükseköğretim Kurulu), bunun üzerine rektörlüklere yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecine ilişkin bir yazı yolladı. Söz konusu yazıda, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde kamu kurum ve kuruluşları tarafından önlem alındığı ve bunların hayata geçirildiği ifade edildi.  

Üniversiteler tarafından alınacak önlemlere dair YÖK (Yükseköğretim Kurulu) tarafından bir rehber hazırlandığı hatırlatılan yazıda, üniversitelere ciddi bir öncelik verildiği ve fakülte ile bölümlerin niteliği göz önünde bulundurularak yetkili kurulların karar vermelerinin sağlandığı kaydedildi. 

Yazıda, son dönemde yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan kişi sayısında önemli derecede artış yaşandığı belirtilerek, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelenin etkili bir şekilde yürütülebilmesi ve sağlık personelinin rahatlatılabilmesi için alınacak önlemler konusunda Sağlık Bakanlığının talimatlarının kritik bir önem taşıdığı belirtildi. 

Yükseköğretim kurumlarının güz döneminde eğitim-öğretimin devam ettirilmesi hususunda yetkili kurulların görüşleri değerlendirilerek rektörlükler tarafından karar alınmasına dair Sağlık Bakanlığından tavsiye istendiği kaydedilerek, bakanlığın bu isteğe verdiği yanıt aktarıldı. 

Yazıda, bakanlığın verdiği yanıta göre, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında üniversitelerin güz döneminde teorik derslerin uzaktan ve dijital eğitim sistemi ile gerçekleştirilmesi ve uygulamalı derslerin zorunlu tutulduğu bölümlerde söz konusu derslerin ertelenmesi gerektiği bildirildi.

Uygulamaları derslerin ertelenememesi halinde ise maske ve dezenfektan gibi ürünlerin kullanımının sağlanması ve önlemler alınarak yüz yüze eğitimin devam ettirilmesi gerektiği kaydedilen yazıda, Sağlık Bakanlığına ait tavsiyelerin göz önünde bulundurulması talep edildi. 

Yorumlar (0)