Okul alışverişi fiyatları isyan ettirdi: "40 yıldır böyle fiyat artışı görmedim"

Okullarda ders yılının başlamasına az bir süre kala velileri, okul kıyafetlerini ve diğer ihtiyaçları tamamlama telaşı sardı. Çantası, ayakkabısı ve kırtasiyesi derken masraflar katlandıkça katlandı. 

EĞİTİM 27.08.2022, 17:46 27.08.2022, 17:46
Okul alışverişi fiyatları isyan ettirdi: "40 yıldır böyle fiyat artışı görmedim"

Yüksek kira ve enflasyon oranları sebebiyle okul kıyafeti üretim ve satış maliyetlerinde de artış yaşandı. Çocuğu için okul kıyafeti almak için alışverişe çıkan veliler geçen yıla kıyasla yüzde 100 artan fiyatlarla karşılaşıyor.

Geçen seneye göre okul kıyafeti fiyatları ikiye katlandı

Pek çok üründe ortaya çıkan pahalılık okul kıyafetlerine de yansıdı. Geçen yıla oranla okul kıyafetleri yüzde 100’e yakın artış yaşadı.

Esnaf da veliler de dertli

Okul kıyafetlerinde yaşanan artıştan yalnızca veliler değil esnaf da şikayetçi.

Fiyatlardaki artış hakkında açıklamalarda bulunan esnaf Bekir Atlı, "Türkiye’de şu anda sosyal ve ekonomik şartlarda bir darboğaz var. Buna karşın mal daima bulunuyor. Genel olarak pahalılık okul kıyafetlerine de yansıyor.

"Geçen yıl dört parça okul kıyafeti 180 TL iken bu yıl en az 370 TL" 

40 senedir bu işi yaptığını ancak böyle bir fiyat artışını daha önce hiç görmediğini söyleyen esnaf Atlı, “Geçen yıl ilkokul öğrencisinin kıyafeti dört parça 180 ile 220 TL civarı tutuyordu. Bu yıl bu tutar, minimum 370 TL. 40 senedir okul kıyafetleri satıyorum, daha önce bu derece fiyat artışı görmedim. Atölyelerde mal diktirme maliyetleri arttı." sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)