Öğrencilere güzel haber geldi: Başarılı öğrencilere Baykar Bursu verilecek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Baykar CEO'su Haluk Bayraktar'ın imzaladığı protokolle başarılı öğrencilere hem lise hem de üniversite eğitimlerinde Baykar Bursu ile destek olunacak.

EĞİTİM 31.05.2023, 13:39 31.05.2023, 18:01 Şeyda Gül
Öğrencilere güzel haber geldi: Başarılı öğrencilere Baykar Bursu verilecek

Baykar Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kurulmasına yönelik ilk adım Milli Eğitim Bakanlığı ve Baykar'ın imzaladığı protokolle atıldı. Bakan Özer ve Baykar CEO'su Bayraktar arasında lisenin kuruluşu için imzaladıkları protokolün ardından önemli açıklamalarda bulundular. İmza töreninin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Özdemir Bayraktar Millî Teknoloji Merkezi Yerleşkesi’nde, bünyesinde bilişim teknolojileri ile havacılık ve uzay teknolojisi alanlarının bulunduğu, Baykar Millî Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin açılması için ilk adımı attık” ifadelerini kullanarak hayırlı olması temennisinde bulundu.

Birçok alanda eğitim ve öğretim verilecek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut  Özer'in katılımı ile Baykar Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kurulmasına yönelik protokolü imzaladıklarını belirten Baykar CEO'su Haluk Bayraktar, önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul'da savunma, havacılık ve uzay alanında ilk kez açılan baykar milli teknoloji MTAL’de gençlerin ve ülkenin çok ihtiyaç duyduğu Havacılık ve Uzay Teknolojisi alanında itki sistemleri, elektronik sistemler, tasarım ve imalat dallarında, Bilişim Teknolojileri alanında ise yazılım geliştirme dalında eğitim ve öğretim verileceğini belirtti. 

Hazırlık + 4 yıl eğitim

Öğrencilerin hazırlık + 4 yıl öğrenim göreceğini ifade eden Bayraktar, yabancı dil bilen, son teknoloji donanıma ve beceriye sahip, üretken, savunma sanayisi ve teknoloji geliştiren sektörlerin İhtiyaç ve beklentilerini uygun öğrenci yetiştireceklerini söyledi. Etkinlik ve verimlilik esasına dayanan deneyimleri de dikkate alacaklarını ifade eden Bayraktar, “Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi'nde kritik görevler üstlenecek nitelikte insan kaynağını yetiştirmek için yeni bir eğitim modeli geliştirmeye çalışıyoruz” dedi. 

Baykar Bursu ile destek

Başarılı öğrencilere hem lise hem de üniversite eğitimlerinde Baykar Bursu ile destek olacaklarını duyuran Bayraktar, “#MilliTeknolojiHamlesi vizyonuyla Türkiye'nin nitelikli insan kaynağını geliştirme çalışmalarına destek olabilmek için uzun bir yola çıktık ve menzile varana kadar milletimiz için çalışmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)