Malatya’da öğretmenlerden yarı yılda duygulandıran fedakarlık

Malatya'da öğretmenler ders notlarına ulaşamayan öğrencilerin evlerine kadar giderek onlara yarı yıl için notlarını ulaştırma fedakarlığında bulunuyor.

EĞİTİM 25.01.2021, 13:55 25.01.2021, 18:15
Malatya’da öğretmenlerden yarı yılda duygulandıran fedakarlık

Malatya’da köy okulunda eğitimleri süren ve ders noktalarının çıktılarına ulaşamayan öğrenciler için öğretmenleri yollara düşerek kendi hazırladıkları notlar ve kitaplarla öğrencilere notları ulaştırıyor.

Ders notlarını öğrencilerin evlerine götürüyorlar

Koronavirüsten dolayı uzaktan eğitimin devam ettiği şehirlerden Malatya’da öğrencilerin yarıyıl tatili de başladı. Öğrencilerin tatilde daha verimli çalışabilmesi amacıyla verilen notları özellikle kırsal bölgelerdeki öğrenciler alamayınca öğretmenler taşın altına elini koydu. Malatya Yeşilyurt’a bağlı bir okulda öğretmen kendi imkanlarıyla hazırladıkları notları öğrencilere ulaştırıyor. Ders notları öğrencilerin evlerine kadar götürülerek teslim ediliyor.

Öğrenci velileri bu durumdan büyük bir memnuniyet duyarak öğretmenlerin gösterdikleri bu fedakarlığı önemsediklerini ifade ediyor. Öğrencilerde duygulandıklarını aktararak, “Öğretmenlerimiz anne babamız gibi bizlerle ilgileniyorlar, bizleri çok seviyorlar. Anlamadığımız her konu için bize yardımcı oluyorlar. Öğretmenlerimizi ve okul idaremizi çok seviyoruz.” dedi.

Yorumlar (0)