Bakan Tekin’den velileri sevindirecek haber: Okullardan garanti alındı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı programda “Özel okullarla yaptığımız istişarelerde servis ve yemek ücretlerinde kamuoyunu rahatsız edecek artışlar yapmamalarının garantisini aldık” dedi.

EĞİTİM 05.09.2023, 10:52 Şeyda Gül
Bakan Tekin’den velileri sevindirecek haber: Okullardan garanti alındı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AA Editör Masası'nda yeni eğitim öğretim yılına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 5 bin 624 yeni derslikle eğitime başlanacağını kaydeden Bakan Tekin, deprem bölgesi dışında 7 bin 530 dersliğimizde güçlendirme, 66 bin dersliğimizde onarım çalışması yaptıklarını anlattı. Toplam 79 bin dersliği elden geçirdiklerini vurgulayan Bakan Tekin, yeni eğitim ve öğretim yılına hazır olduklarını söyledi.

Rahatsız edici artış yapmamalarının garantisini aldık

Özel okullarla istişare yaptıklarını belirten Bakan Tekin, “Servis ve yemek ücretlerinde kamuoyunu rahatsız edecek artışlar yapmamalarının garantisini aldık" ifadelerini kullandı.

Kayıt için velileri zorlayanları hem hukuk hem sözlü olarak uyarıyoruz

Okulların pazartesi günü açılacağını hatırlatan Bakan Tekin, mevzuatımızda kayıt ücreti olmadığını hatırlattı. İsteğe bağlı bağış olabileceğini ifade eden Bakan Tekin, “Böyle bir usul asla yok, ne kayıt ücreti ne bağış zorunluluğu var. Bu konuda velileri zorlayanları hem hukuk hem de sözlü olarak uyarıyoruz” dedi.

Devamsızlık ve sınıf tekrarı

Okul devamları ve sınıf tekrarı konusunda ısrarcı olduklarının bilgisini veren Bakan Tekin, bunun eğitim öğretim sürecini sekteye uğratan sorunlardan olduğunu düşündüklerini söyledi. Bakan Tekin, “Yönetmeliğimiz yayın sürecinde” dedi.

Dönemin önemli problemlerinden biri obezite

Geçtiğimiz hafta bir genelge gönderdiklerini kaydeden Bakan Tekin, “Genelgemizde başta obeziteyi gündemimize aldık. Bu önümüzdeki dönemin önemli problemlerinden biri. Dersten önce ilkokul, ortaokul ve lisede kadar dersten önce fiziksel aktivite yapılabilmesi için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Atıl durumdaki okul bahçelerinin tekrar çocukların oyun oynayabileceği bir alana dönüştürülmesini önemsediğini kaydeden Bakan Tekin, asosyal çocukların sosyalleşebilmesi için yeni dönemde okul bahçelerine oyun parkları kuracaklarını vurguladı.

Çocuklarımızın cep telefonlarıyla ilgili gerekli tedbirleri alındı

Çocukların cep telefonlarıyla ilgili okul müdürleri gerekli tedbirleri aldıklarının altını çizen Bakan Tekin, derse girmeden önce çocukların cep telefonlarını teslim edeceklerini söyledi. “Aynı şekilde öğretmen arkadaşlardan da rica ettim, sınıflarda cep telefonuyla zaman geçirerek çocuklara kötü olmamaları konusunda” diyen Bakan Tekin, çocukların kendilerinin veya öğretmenlerinin cep telefonuyla ses ve görüntülerini kaydedip sosyal medyada paylaşmasını istemediklerini söyledi.

Yorumlar (0)