Zelenski, Temmuz'u işaret etti: Anlayacaklar!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya'nın ticaret yollarını kapatması nedeniyle 22 milyon ton tahılı uluslararası pazarlara ulaştıramadıklarını kaydetti. Zelenski, "Temmuz ayında birçok ülke, geçen yılın hasadından elde edilen tahıl stoklarını tüketmiş olacak. O zaman felaketin ne denli büyük olduğunun farkına varacaklar." dedi.

DÜNYA 28.05.2022, 00:51 29.05.2022, 09:33 Hakan Öksüz
Zelenski, Temmuz'u işaret etti: Anlayacaklar!

Rusya'nın 24 Şubat'ta başlattığı savaşın sonuçlarından biri de gıda akışında yaşanan sorunlar oldu. Koronavirüs karantinalarının da etkisiyle tedarik zincirinin bozulması, tahıl ihracat ve ithalatında sorunlara yol açtı. Küresel çapta yaşanan sorunu en çok hisseden ülke Ukrayna oldu.

"Rusya, ticaret yolumuzu tıkadı"

Ülkesindeki tahıl ihracat arzı sorunu hakkında konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Rusya, ihracat yollarımızı kapattı. Özellikle de Azak Denizi ile Karadeniz'den geçen deniz ticaret yolumuz tıkanmış durumda. Bu nedenle ürettiğimiz tahıl ürünlerini dış ülkelere satamıyoruz. Bu nedenle ihracat arzımızın neredeyse yarısı durduruldu." dedi.

"22 milyon ton tahılı uluslararası pazarlara ulaştıramıyoruz"

Rusya'dan kaynaklanan tahıl ihracat sorununun küresel çapta yaşanan krizin en büyük tetikleyicisi olduğunu bildiren Zelenski, "Bu durumu, gıda akışı için felaket olarak niteleyebiliriz. Maalesef 22 milyon ton tahıl, depolarımızda yatıyor. Bunları uluslararası pazarlara ulaştıramıyoruz. Temmuz ayında birçok ülke, geçen yılın hasadından elde edilen tahıl stoklarını tüketmiş olacak. İşte o zaman felaketin ne denli büyük olduğunun farkına varacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)