DSÖ'den gizemli hepatit açıklaması: 33 ülkeye yayıldı!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünyanın 33 ülkesine yayılan gizemli hepatit vakaları hakkında bilgilendirme yaptı. Açıklamada, "Virüs bulaşan 650 çocuktan 38'inin karaciğeri iflas etti." denildi.

SAĞLIK 28.05.2022, 01:38 Hakan Öksüz
DSÖ'den gizemli hepatit açıklaması: 33 ülkeye yayıldı!

Gizemli hepatit vakaları, ilk kez İngiltere'de tespit edildikten sonra çok sayıda ülkeye yayılmıştı. Nedeni henüz belirlenemeyen hepatit vakaları hakkında açıklamada bulunan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), virüsün en az 650 çocuğa bulaştığını bildirdi. Açıklamaya göre hepatit virüsü bulaşan 9 çocuk hayatını kaybetti.

Şimdiye kadar 33 ülkeye yayıldı

DSÖ'den gelen açıklamaya göre söz konusu veriler, 5 Nisan ile 26 Mayıs arasında raporlanan vakalardan oluşuyor. Virüsün şu ana kadar 33 ülkeye yayıldığı kaydedildi.

Vakaların büyük bir kısmının Avrupa ülkelerinde görüldüğü belirtildi. Sadece İngiltere'de tespit edilen vaka sayısının 22 olduğu ifade edildi.

38 çocuğun karaciğeri iflas etti

Virüs bulaşan 650 çocuktan 38'inin karaciğerinin iflas ettiği belirtildi. Karaciğer iflası geçiren çocuklar, nakil ameliyatına alındı. Tespit edilen vakaların yüzde 75'inin 5 yaş altındaki çocuklar olduğu aktarıldı.

Salgına adenovirüs mü yol açtı?

İddialardan birine göre gizemli hepatit salgınına adenovirüs yol açtı. Buna rağmen virüsün kökenlerine dair kesin bir yargıda bulunulamayacağı belirtildi. 

Uzmanlar, gizemli hepatit virüsünden korunmak için hijyen kurallarına harfiyen uyulması gerektiğini bildirdi. Kalabalık mekanlardan mümkün olduğunca uzak durulması ve temiz kaynaklardan su içilmesi gerektiği kaydedildi.

Yorumlar (0)