Gizemli virüs kaynaklı ölümler artıyor

İrlanda'da bir çocuğun, karaciğer iltihabı (gizemli hepatit) sebebiyle yaşamını yitirdiği açıklandı.

SAĞLIK 12.05.2022, 18:25
Gizemli virüs kaynaklı ölümler artıyor

Ülke medyasında yer bulan haberlere göre, İrlanda HSE (Sağlık Hizmetleri İdaresi), 6 çocukta gizemli hepatit virüsü tespit edildiğini, çocuklardan birinin ise enfeksiyon kaynaklı olarak vefat ettiğini doğruladı.

HSE'den bir sözcü, söz konusu çocukların yaşlarının 1 ila 12 arasında olduğu ve hepsinin hastaneye kaldırıldığı bilgisini aktardı.

Hastalık sebebiyle tedavi gören bir diğer çocuğa da karaciğer nakli yapıldı.

Yeni bir global salgın korkusu...

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü), 10 Mayıs tarihinde gerçekleştirdiği açıklamada, İngiltere'de görülen ve devamında çok sayıda ülkeye yayılan sebebi belirsiz hepatit virüsünün şu ana dek toplam 348 kişiye bulaştığını açıklamıştı.

ECDC (Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi) de dün dünya genelinde bildirilen toplam vaka sayısının yaklaşık olarak 450 olduğunu duyurmuştu.

İngiltere'de geçtiğimiz ay ortaya çıkan ve kısa süre içinde 20 ülkeye yayılan sebebi belirsiz hepatit virüsünün, koronavirüsün ardından yeni bir global salgına sebep olacağından şüpheleniliyor.

Son olarak ABD Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi, 6 Mayıs'ta tarihinde, 25 eyalette 100'ü aşkın çocukta bahse konu virüsün görüldüğünü ve şu ana dek 5 çocuğun virüs sebebiyle can verdiğini bildirmişti.

Endonezya Sağlık Bakanlığı ise ülkede 14 vaka gözlendiğini ve 4 çocuğun vefat ettiğini açıklamıştı.

Karın ağrısı, kusma, ishal ve sarılık gibi belirtileri olan virüs, 1 ay ila 16 yaş aralığındaki çocuklarda görülüyor.

Yorumlar (0)