Gizemli hepatit salgını yayılıyor: 228 çocuğa bulaştı!

İngiltere'den dünyaya yayılan gizemli hepatit virüsünün şimdiye kadar 228 çocuğa bulaştığı bildirildi. Virüs nedeniyle karaciğeri iflas eden çocuklara organ nakli yapıldığı kaydedildi. İşte gizemli hepatit virüsüne ilişkin son tablo...

SAĞLIK 04.05.2022, 18:14 Hakan Öksüz
Gizemli hepatit salgını yayılıyor: 228 çocuğa bulaştı!

İlk defa İngiltere'de görülen ve buradan pek çok ükeye sıçrayan hepatit salgını, Avrupa kıtası genelinde paniğe neden oldu. Salgının Avrupa ile sınırlı kalmadığı ve diğer kıtalara da yayıldığı aktarıldı. Korkutucu şekilde yayılan hepatit hastalığının sebebi henüz belirlenemedi.

20 farklı ülkede tespit edildi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), hepatit salgınının şimdiye kadar küresel çapta 228'den fazla çocuğa bulaştığının tespit edildiğini bildirdi. 

Dr. Philippa Easterbrook, DSÖ'nün Cenevre'deki merkezinde sorulara yanıt verdi. Hepatit salgınının 20 farklı ülkede tespit edildiğini aktaran Easterbrook, "Kesin olarak 228 çocuğa bulaştığı belirlendi. 50 vaka ise araştırma safhasında. Şimdiye değin bu hastalık nedeniyle 1 kişi öldü." dedi.

18 çocukta karaciğer iflası görüldü!

Virüsün neden ortaya çıktığının araştırıldığına değinen Dr. Philippa Easterbrook, "Şu ana kadar 18 çocukta karaciğer iflasına neden oldu. Bu çocuklara karaciğer nakli yapıldı. İlginç olan durum, vakaların hiçbirinde hepatit A, B, C, D ile E hastalıklarına rastlanmadı. Bunlar en yaygın hepatit türleridir. Koronavirüs aşılama uygulamasının bu hastalığa neden olduğuna dair iddialar bütünüyle asılsız." ifadelerini kullandı.

2 Mayıs Pazartesi günü bir açıklama yayımlayan Endonezya Sağlık Bakanlığı, hepatit virüsü nedeniyle 3 çocuğun yaşamını yitirdiğini kaydetmişti.

Virüsün semptomları

16 Nisan günü İngiltere'de 74 çocuğun hepatit virüsü kaptığını duyuran DSÖ, salgının nedenine dair kesin bir yargıya varılamadığını bildirmişti. Paniğe neden olan salgın Almanya, İspanya, Polonya, İsrail, Danimarka, Japonya, ABD ve Kanada'da görüldü. Nedeni belirlenemeyen hepatit virüsünün çocuklarda karın ağrısı, kusma, ishal ve sarılığa yol açtığı kaydedildi.

Yorumlar (0)