Yunanistan Başbakanı Miçotakis Ankara’ya gelecek

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Türkiye yönetiminde gerginliklerin aşılması yönünde samimi bir arzu var" ifadelerini kullanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın attığı adıma karşılık olarak Mayıs ayında Ankara’ya geleceğini bildirdi.

DÜNYA 12.03.2024, 17:28 13.03.2024, 10:04 Buse Önder
Yunanistan Başbakanı Miçotakis Ankara’ya gelecek

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türk-Yunan ilişkilerinde olumlu bir gelişme olarak nitelendirilen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aralık 2023'teki Atina ziyaretine karşılık olarak, mayıs ayında Ankara'ya bir iade-i ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı.

Miçotakis, Skai TV'ye verdiği röportajda, Türk tarafının Yunanistan ile gerginliği ortadan kaldırmaya yönelik samimi bir arzusunun olduğunu vurgulayarak, bu durumu memnuniyetle karşıladığını dile getirdi. Miçotakis, "Şu anki programa göre, mayıs ayında bir tarihte Erdoğan'ın ziyaretine karşılık vermek üzere Ankara'da olacağım" dedi.

Ankara’ya karşı tedbiri elden bırakmadı

Yunan Başbakan, Türkiye'nin yönetimindeki samimi arzuların gerginlikleri aşma yönünde olduğunu ifade ederek, "Türk liderliğinin de farklılıklarımız arasında köprü kurabilmemiz ve en azından gerginliklerden kaçınabilmemiz için samimi bir istek içinde olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Münhasır Ekonomik Bölge sınırlandırması gibi konularda belirgin farklılıklar olduğunu ancak bu tür konularda anlaşamamış olsalar bile medeni bir şekilde görüş ayrılıklarını kabul edebileceklerini belirten Miçotakis, "Bu, caydırıcı kabiliyetlerimizi geliştirmeyeceğimiz anlamına gelmiyor" diyerek Ankara'ya karşı tedbirlerini elden bırakmadıklarını vurguladı.

Yorumlar (0)