Ukrayna’nın AB üyeliği karnesi açıklandı: 27 ülkeden 8’i…

AB’ye üye olmak konusunda açıklamalarına devam eden Zelenskiy, umduğu oy çoğunluğunu sağlayamadı. AB’nin 27 üyesinden yalnızca 8’i tam destek verdi. Ukrayna’nın üyeliği ise bir başka bahara kaldı.

DÜNYA 01.03.2022, 09:01 01.03.2022, 17:20
Ukrayna’nın AB üyeliği karnesi açıklandı: 27 ülkeden 8’i…

Avrupa Birliği üyeleri, son görüşmelerinde Ukrayna’nın birliğe katılması yönündeki istekleri değerlendirdi. Ukrayna’nın AB’ye dahil olmaması konusunda net olan Rusya’nın savaşı biraz da bu yüzden başlattığı bilinirken ülkeler, Ukrayna konusunda çekimser olmakla kaldı.



Yalnızca 8 ülke destek verdi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, AB üyelerinden tam destek beklediğini ve Rusya’nın saldırıları karşısında AB’ye kesinlikle alınmaları gerektiğini ifade ederken dün, ortak bir mektup yayınlandı. Slovenya, Slovakya, Polonya, Litvanya, Letonya, Estonya, Bulgaristan ve Çekya liderlerinin imzalarının yer aldığı bildiride Ukrayna’nın AB üyeliğine kabul edilmesi istendi.



Mektup, imzası sonrasında yayınlandı

Zelenskiy’nin AB’ye üyelik isteği konusunda belgeleri imzalamasının ardından yayınlanan mektupta “Biz AB üyeleri olarak Ukrayna’nın AB üyeliğini hak ettiğine inanıyoruz bu sebeple Ukrayna’nın AB’ye üye olmasını istiyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)