ABD'den 'uçuşa yasak bölge' açıklaması

Jen Psaki, ABD'nin Ukrayna hava sahasında 'uçuşa yasak bölge' oluşturmanın Rusya ile direkt olarak çatışmaya girmek manasına geleceğini ve böyle bir eylemi de planlamadıklarını duyurdu.

DÜNYA 01.03.2022, 01:44
ABD'den 'uçuşa yasak bölge' açıklaması

Sözcü Psaki, Beyaz Saray'da gerçekleştirilen günlük basın toplantısında konuştu. Psaki, ABD'nin Ukrayna hava sahasında 'uçuşa yasak bölge' tesis etmeyi planlayıp planlamadığına yönelik soruyu cevapladı.

An itibarıyla Ukrayna-Rusya savaşına ilişkin her seçeneğin masada olduğunu belirten Psaki, şunları kaydetti:

"Başkan Biden, Rusya ile savaşmaları amacıyla Ukrayna'ya asker sevk etmeyeceğini dile getiriyor. Uçuşa yasak olan bir bölge tesis etmek, Rusya ile direkt bir çatışmaya, belki de bir savaşa sebep olur. Biz bu savaşın bir parçası olmayacağız."

"Putin'e teşekkür etmeliyiz"

Psaki, Batılı devletlerin Rusya'ya karşı kuvvetli bir ittifak kurduğunu dile getirerek, "Putin, modern dönemde NATO'yu en fazla birleştiren kişidir. Bu sebeple de kendisine teşekkürlerimizi iletmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna'nın üye olmak için AB'ye resmi dilekçe göndermesine dair Psaki, "Ukrayna'yı birliğe alıp almamak tümüyle AB'nin alacağı bir karar." dedi.

Psaki, Biden'ın salı akşamı Kongre'de gerçekleştireceği konuşmada, Ukrayna hususunda atılan ve atılacak olan adımları yorumlayacağı bilgisini aktardı.

Moskova'ya ekonomik baskı uygulamaya devam edeceklerine işaret eden Psaki, "ABD, Rus liderin Ukrayna işgali neticesinde global piyasada, global enerji piyasalarında meydana gelebilecek etkilerle savaşmak için adımlar attı." yorumunda bulundu.

Yorumlar (0)