Almanya’da doğal gaz sorunu, rezervler yüzde 30’un altına düştü

Son dönemde Ukrayna’da yaşanan gerilim ülkelerin gaz ihtiyacını da etkiledi. Almanya Ekonomi Bakanı yaptığı açıklamada ülkedeki gaz rezervlerinin yüzde 30’un altına düştüğünü açıkladı.

GÜNDEM 01.03.2022, 09:26 02.03.2022, 10:02
Almanya’da doğal gaz sorunu, rezervler yüzde 30’un altına düştü

Almanya’da doğal gaz rezervleri azalmaya başladı. Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck yaptığı açıklamada doğal gaz rezervlerinin yüzde 30’un altına düştüğünü ve bu durumun oldukça endişe verici olduğunu aktardı. Almanya’da doğal gaz sıkıntısı nedeniyle Ulusal Gaz Rezervi Yasası’nın gündeme geldiği de ifade edildi.

Ekonomi Bakanı açıklama yaptı

Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilimin ardından Rusya’ya yaptırım uygulayan Almanya bu günlerde doğal gaz sıkıntısı yaşıyor. Almanya Ekonomi Bakanı yaptığı açıklamada ülkedeki doğal gaz rezervlerinin yüzde 30’un altına düştüğünü söyleyerek yaşanan bu durumun endişe verici olduğunu aktardı. Habeck konuya ilişkin açıklamalarda bulundu

Ukrayna’daki gerilim aciliyeti artırdı

Ulusal Gaz Rezervi Yasası ile birlikte ülkenin doğal gaz depolayan tesislerinde önemli tarihlerde ve kritik dönemlerde ne kadar doğal gaz olması gerektiğine yönelik kanuni bir çalışma içerisindeyiz. Almanya’daki doğal gaz fiyatlarının öngörülebilir bir noktada kalmasını sağlamak ve Rus gazına bu anlamda bağımlı olmak konusunda da çalışmalarımızı yürütüyoruz. Son dönemde Ukrayna’da yaşanan gerilim gaza olan aciliyeti son derece artırdı. Yapılacak yasa değişiklikleri ile beraber gaz rezervlerini kontrol altına almak ve halkımızın her koşulda gerekli ihtiyaçlarını karşılayabilmek için son derece önemli.

Aralık ayında yüzde 90’dı

Almanya’da yer alan doğal gaz depolama kapasitesi 24 milyar metreküp. Ülkedeki gaz rezervleri aralık ayında yüzde 90’a gerilerken bu durum şubat ayı başına yüzde 40’a kadar düştü. Son yapılan açıklamaya göre de rezervler yüzde 30’un altında yer alıyor.

Yorumlar (0)