Twitter’ın aldığı "zehir hapı" önlemi Elon Musk’ı durduramadı

Dünyaca ünlü araba markası olan Tesla ve uzayla ilgili kurduğu SpaceX'in Üst Yöneticisi olan Elon Musk'ın, sosyal medya platformu olan Twitter'ı satın almak adına firmanın yönetim kuruluyla iletişime geçerek görüşmeleri başlattığı açıklandı.

DÜNYA 25.04.2022, 14:31 25.04.2022, 14:34
Twitter’ın aldığı "zehir hapı" önlemi Elon Musk’ı durduramadı

Elon Musk Twitter’ı almak için uzun zamandır uğraş veriyordu. New York Times'ın yaptığı son haberde Elon Musk'ın sosyal medya platformu için yönetim kuruluyla ilgili diyalogların işleme alındığını belirtti.

46,5 milyar dolarlık finansman sağlandı

New York Times’ın yaptığı haberde, Twitter’ın satın alınması aşamasının hızla yol aldığını bunun yanı sıra işlemi gerçekleştirecek tarafların oluşturduğu satış zaman çizelgesi ve mali prosedürlerin iyice incelenip detaylarının konuşulduğu söylenenler arasında yer alıyor.

Elon Musk, 46,5 milyar dolarlık bir finansman sağlayarak sosyal medya platformu olan Twitter'ın hisselerinin tamamını satın almak istediğini açıkça dile getirmişti. Bunun yanı sıra Borsa Komisyonuna (SEC) ve ABD Menkul Kıymetlere sağlanan geri dönüşlerde, olabileceği düşünülen bir anlaşma durumunda 46,5 milyar dolarlık para desteğinin taahhüt yapıldığını açıklamıştı.

Yapılan açıklamada, Elon Musk'ın düşüncesi 21 milyar doları miktarı öz kaynak olacak şekilde, 33,5 milyar dolarlık bir kaynak sağlanacağının taahhüdünü verdiği söylenirken, Morgan Stanley içerisinde olmak üzere diğer bankalarında 13 milyar dolar miktarında bir kredi desteği sağlama konusunda onay verdiği belirtilmişti.

15 Nisan’ da teklifte bulunmuştu

Geçtiğimiz zamanlarda Twitter’ın hisselerinde yüzde 9,2'lik kısmının satın alımını yapan Elon Musk, SEC'e 14 Nisan'da tarafından yaptığı geri dönüşte, Twitter'ın tamamını satın alabilmek adına hisselere 54,2 dolarlık bir teklif yapmıştı.

Elon Musk'ın sosyal medya platformu olan Twitter'ı satın almak için hepsine takribî 43 milyar dolar gibi bir teklifle gitmesinin sonrasında Twitter, 15 Nisan tarihinde "zehir hapı" şeklinde isimlendirilen değişik önlem geliştirmişti. Firmanın yönetim kurulunca alınan kararda, oy çokluğuyla belirli bir süre için hisse sahiplerinin hakları planı hayata geçmişti.

Alınan bu tedbirle potansiyel alıcı haricinde var olan hissedarların bundan böyle düşük tutara firmadan daha çok hissenin satın alınması hakkı korunmaya alınmıştı.​​​​​​​ Elon Musk'ın veya farklı bir girişimcinin firma hisselerinin oluşturduğu yüzde 15'inden daha fazlasını kendi üzerine halinde yapılan bu planın işleme alınacağı açıklanmıştı.

Yorumlar (0)