Musk Twitter’ı satın alırsa yönetim kurulu üyelerine maaş vermeyeceğini açıkladı

Ünlü girişimci Elon Musk, Twitter’ı satın alması halinde yönetim kuruluda görevli çalışanlara maaş ödemesi yapmayacağını açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.04.2022, 16:36 19.04.2022, 17:43
Musk Twitter’ı satın alırsa yönetim kurulu üyelerine maaş vermeyeceğini açıkladı

Son günlerde adı sık sık Twitter ile gündeme gelen Elon Musk, yeni bir açıklamada bulundu. Musk, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Twitter’ı satın alması durumunda şirketin yönetim kurulunda görev alan çalışanlara maaş ödemesi yapmayacağını duyurdu.

3 milyon lira tasarruf yapacağını açıkladı

Elon Musk, bir kullanıcının Twitter yönetim kurulu eleştirdiği bir paylaşım üzerinden Twitter’ı satın alması durumunda yönetim kurulunda çalışan insanlara maaş ödemesi yapmayarak, 3 milyon lira tasarruf yapacağını açıkladı. Daha önce Twitter’ın yüzde 9,2’sini satın alan Musk, Twitter’ın tamamı içinse hisse başına 54,2 dolarlık teklif yapmıştı. Toplam 43 milyar dolarlık satın alma teklifine karşın Twitter yönetim kurulu oylamaya giderek sınırlı süreli hissedar hakları planını kabul etmişti.

Sık sık Twitter haberleri ile gündeme geliyor

Twitter yönetim kurulunun bu hamlesinin Elon Musk’ın satın alma işlemini durduramayacağı ancak fiyatı bir hayli yukarı çekeceği için ünlü girişimcinin elini zorlayabileceği düşünülüyor. Yaklaşık olarak 260 milyar dolar servete sahip olan Elon Musk, Twitter’dan hisse satın aldığından beri sosyal medya platformu ile sık sık gündeme geliyor. Musk bu süreçte Twitter’da gerçekleştirebileceği yeniliklere ilişkin de birçok paylaşımda bulundu.

Yorumlar (0)