Elon Musk'tan Twitter hamlesi: 46,5 milyar dolar!

Elon Musk, Twitter'ın tamamını satın almak için 46,5 milyar dolarlık finansman kullanacağını SEC'e bildirdi. Twitter'ın hissedarları, bunun gerçekleşmemesi için "zehir hapı" ismi verilen bir plan yaptı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 21.04.2022, 19:51 21.04.2022, 20:02 Hakan Öksüz
Elon Musk'tan Twitter hamlesi: 46,5 milyar dolar!

SpaceX ve Tesla'nın kurucusu olan milyarder girişimci Elon Musk'ın Twitter'ı satın alacağına dair iddialar geniş yankı uyandırmıştı. Elon Musk'ın Twitter'ı satın aldıktan sonra en çok destek verdiği kripto para olan Dogecoin'in değerinin de fırlayacağı düşünülüyor. 

Edinilen bilgilere göre Twitter'ı satın almayı kafasına koyan Elon Musk, bunun için 46,5 milyar dolarlık finansmanı ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) bildirdi.

Bu bildirim, Musk'ın satın alma işlemi için bu parayı kullanacağını taahhüt ettiğini gösteriyor.

Morgan Stanley'den Musk'a 13 milyar dolar kredi!

SEC kayıtlarına göre milyarder girişimci 33,5 milyar dolar kaynak ayıracak. Morgan Stanley bankasının da bu işlem için Musk'a 13 milyar dolar kredi sunacağı ifade edildi.

Twitter'da toplamda yüzde 9,2'lik hisse satın alan Musk, Twitter'ın tamamının satın almadan durmaycak gibi görünüyor.

Milyarder girişimcinin Twitter'ın tamamını satın almak için SEC'e 14 Nisan'da bildirimde bulunduğu kaydedildi. Twitter, şirketin tamamını 43 milyar dolar karşılığında satın almayı teklif eden Elon Musk'a karşı bir önlem almaya karar vermişti. 

"Elon Musk'a karşı yeni plan: Zehir hapı!

Elon Musk'ın Twitter hisseleri yüzde 15'in üzerine çıkarsa "zehir hapı" denilen plan devreye girecek. Bu durumda Twitter'ın diğer hissedarları, Elon Musk'tan çok daha ucuza hisse satın alabilecek.

Twitter hissedarları, bu yöntemle birlikte Elon Musk'ın, şirketin tamamına sahip olma planını boşa çıkarmış olacak.

Yorumlar (0)