Elon Musk’tan Twitter ile ilgili son kararını verdi

Twitter’ın CEO’su Parag Agrawal, Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın daha öncesinde yönetim kurulu toplantısına katılacağını duyurmasına karşın toplantıya katılmamaya karar verdiğini duyurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 11.04.2022, 12:10
Elon Musk’tan Twitter ile ilgili son kararını verdi

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, 4 Nisan 2022 tarihinde Twitter’ın yüzde 9’luk hissesini satın almıştı. Sonrasında yönetim kuruluyla görüşmelerini başlatan Musk, yaptığı ilk açıklamada, yönetim kurulu toplantısına katılacağını açıklamıştı. 9 Nisan günü yönetim kurulu kadrosuna katılması beklenen Musk ise kararını değiştirerek kadroya katılmamaya karar verdi. Musk’ın bu kararını ise Twitter’ın CEO’su Parag Agrawal duyurdu. Agrawal, Musk’ın karar değişikliğinin sebebi hakkında bilgi vermedi. Agrawal, Musk ile iş birliği yapacakları konusunda çok heyecanlı olduklarını ve Musk’a yönetim kurulunda bir koltuk teklif ettiklerini daha önce dile getirmişti. 



Twitter hisseleri yüzde 26 yükseldi

SEC (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) Elon Musk’ın Twitter’den yüzde 9,2 oranında pasif hisse satın aldığını 4 Nisan 2022 tarihinde duyurmuştu. Bu haberin ardından Twitter hisseleri yüzde 26 oranında yükseliş yaşamıştı. Twitter’ın CEO’su Parag Agrawal ise 5 Nisan 2022’de yaptığı açıklamada Musk’ın yönetim kuruluna katılmasından mutluluk duyduklarını ifade etmişti. Ardından Musk bir Twitter paylaşımı yaparak gelecek aylarda sosyal medya uygulamasında önemli değişikliklerin yapılacağının sinyalini vermişti. Twitter’da aktif olarak paylaşım yapan Elon Musk’ın 81 milyondan fazla takipçisi bulunuyor.

Yorumlar (0)