Elon Musk Twitter'dan vazgeçmiyor: "B planım da var"

Dünyaca ünlü elektrikli araç firmasının sahibi Elon Musk, perşembe günü bulunduğu açıklamada en ünlü mikroblog alanı olarak tanınan Twitter’ın tamamını satın almak istemesi üzerine bu haber gündeme yansımıştı.

DÜNYA 15.04.2022, 15:13 15.04.2022, 15:20
Elon Musk Twitter'dan vazgeçmiyor: "B planım da var"

SpaceX'in ve Tesla’nın CEO'su olan Elon Musk, Twitter'ın tamamını satın alma girişiminde bulunmuştu. Tamamının satın alınma işleminin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini bilmediğini söyleyerek "Teklifim reddedilirse B planım var" şeklinde bilgi verdi. Twitter için gerçekleştirdiği 41 milyar dolarlık teklif sonrasında Kanada'nın Vancouver kentindeki bir TED konferansında Musk, b planı hakkında ayrıntılı bir bilgi vermedi.

Suudi prensten uzun süreli yatırım cevabı

Elon Musk dün ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na gerçekleştirdiği başvurusuyla, Twitter’ın tüm hisseleri için 54,20 dolar ödemeyi teklif etmişti. Twitter’ın CEO'su olan Parag Agrawal, şirketteki personellerine Musk'ın teklifini değerlendirme aşamasında olduğunu belirtti. Musk geçtiğimiz haftalarda da Twitter’ın hisselerinin 9,2'sini 3 milyar dolara almıştı.

Milyarder iş insanı olan Suudi prens Alwaleed bin Tallal ise Musk'a yaptığı teklif için olumlu bir geri cevap vermemişti. Twitter'dan Elon Musk'ı etiketleyerek cevap veren Suudi Prens, yaptığı paylaşımda 54,2 dolarlık teklifin Twitter platformu adına düşük geldiğini, uzun vadeli bir yatırımcı olduğunu ve satışı düşünmediğini belirtti.

Twitter’ın olağanüstü potansiyeli

Musk yaptığı başvuruda firmanın 'olağanüstü potansiyelini ‘ortaya çıkaracak kişinin kendisi olduğunu söyleyerek, "Eğer teklifim olumlu olarak değerlendirilmezse bir hissedar olarak pozisyonumu tekrar düşünmem gerekecek. Yönetim teklifimi reddederse bu düşüncemi diğer hissedarların oyuna sunmamak savunulamaz bir duruma getirir" dedi.

Elon Musk, Twitter üzerinden takipçilerine ifade özgürlüğü adına kuşkularının olduğunu belirtmiş ve yeni bir sosyal medya platformu oluşturmayı düşündüğünü ciddi bir şekilde düşündüğünü dile getirmişti.

İfade özgürlüğüne izin verilmeli

Musk, konuşmasında Twitter'ın daha şeffaf ve açık olması gerektiğini söyleyerek "İfade özgürlüğüne olanak sağlayan kapsayıcı bir alan yaratmalı" şeklinde bilgi verdi.

Yorumlar (0)