KYK kredisi yattı mı? Mayıs ayı kredi ve bursları ne zaman yatacak?

Milyonlarca üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencisinin merak beklediği Mayıs 2022 kredi ve bursları yattı mı? Yatmadıysa ne zaman yatacak? Ramazan Bayramı öncesinde yapılacak ödemeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Peki tarihler neler? İşte merak edilen tüm detaylar…

EĞİTİM 25.04.2022, 14:55 25.04.2022, 15:40
KYK kredisi yattı mı? Mayıs ayı kredi ve bursları ne zaman yatacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Mayıs 2022 KYK burs ve kredilerinin 25 Nisan günü ödeneceğini bildirmişti. Ödemeler bugün gece yarısına kadar öğrencilerin hesaplarına yatırılmış olacak. Erdoğan, “Hiçbir evladımızın maddi imkansızlıklar sebebiyle eğitiminden geri kalmamasını istiyoruz. Bu sebeple öğrencilerimize burs veya kredi olarak aylık 850 TL ödeme yapıyoruz. Bu ücretler yüksek lisans öğrencileri için 1700 TL’ye, doktora öğrencileri için 2550 TL’ye çıkıyor. Bu sene burs ve kredi alan toplam öğrenci sayımız 1 milyon 374 bin.”



Ramazan Bayramı dolayısıyla ödeme tarihi değişti

Her ayın 6, 7, 8, 9 ve 10’unda, öğrencilerin T.C. kimlik numaralarının son hanelerine göre yapılan ödemeler bu sene tek bir günde yani 25 Nisan’da yatırılacak. Bunun sebebi ise Ramazan Bayramı olarak belirtildi. Bu uygulama yalnızca Ramazan Bayramı’na özel bir uygulama.  Haziran ayı itibarıyla burs ve kredi ödemeleri normal gününde gerçekleştirilmeye başlanacak. 

Yorumlar (0)