Elon Musk Twitter'ın tamamına talip oldu! İşte verdiği teklif

Twitter'ın yüzde 9.2'sini satın alarak en büyük hissedarı olan Elon Musk, Twitter’ın tamamını satın almak için teklif yaptı. Hisse başına 54.2 dolar teklif ile dünkü kapanışın yüzde 18 üstünde bir teklif yapan Musk, Twitter'ın halka açık olmaktan çok özel bir firma olarak yoluna devam etmesi gerektiğini söyledi. Teklif kabul görmesi halinde satış işlemleri 41.4 milyar dolar civarından gerçekleşecek.

DÜNYA 14.04.2022, 15:36 14.04.2022, 16:58
Elon Musk Twitter'ın tamamına talip oldu! İşte verdiği teklif

SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk, Twitter'ın tamamını satın almak için teklif yaptı. 

Musk, Twitter’ın tamamını almak istiyor

Twitter tarafından yapılan açıklama, bu satın alma için Musk, hisse başına 54.2 dolar teklif sundu. Bu tutar, Twitter hisselerinin dünkü kapanışının yüzde 18.2 üstüne denk düşüyor.

Bu teklifin kabul görmesi halinde Twitter, 41.4 milyar dolarlık piyasa fiyatının üzerinden satılmış olacak.

Konuya ilişkin Elon Musk'ın, Twitter yönetimine gönderdiği mektupta "Dünya genelindeki ifade özgürlüğü konusunda bir platform olma potansiyeli nedeniyle Twitter’a yatırım yaptım. İfade özgürlüğü, bence işleyen bir demokrasi açısından toplumsal bir gerekliliktir. Fakat yatırım yaptığım günden beri şirketin şu anki haliyle bu hedefe hizmet edemeyeceğini gördüm. Twitter'ın özel bir firmaya dönüşmesi gerekiyor" açıklamasını yaptı.

Musk yaptığı teklifi Twitter üzerinden açıkladı.


 

Hisselerden sert artış

Bu teklifin kamuoyuyla paylaşılmasından sonra Twitter hisselerinde ciddi hareketlilik yaşandı. New York Borsası'ndaki hisseler, açılıştan önce yüzde 10.7’ye yakın yükseldi.

Twitter'ın yüzde 9.2'sini geçtiğimiz hafta satın alarak en büyük ortağı olan Elon Musk'ın, şirketin Yönetim Kuruluna katılacağı bildirilmişti. Bu açıklama, Twitter CEO'su Parag Agrawal tarafından bizzat yapılmıştı.

Pazartesi günü yeni bir açıklama yapan Agrawal, Musk'ın bu kararından vazgeçtiğini açıkladı. Twitter CEO'su, "Elon'un Yönetim Kuruluna katılması hakkında hem Elon hem de kurulla birtakım görüşmeler yaptık. İş birliğine gitme ile ilgili heyecanlıydık ve tehlikelerin farkındaydık" sözlerini kullandı.

Dava açıldı

Geçtiğimiz gün Twitter’ın hisselerinin alımını geç duyurması sebebiyle Musk’a dava açıldı. Twitter'ın eski hissedarları, firmanın hisselerinin satın alımı konusunda yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle New York eyalet mahkemesinde Musk aleyhinde şikayette bulundu.

Hissedarlar, Twitter'ın en az yüzde 5'ini Musk'un aldığını ve bunu, 14 Mart'ta açıklaması gerektiğini belirtirken, bunu kasti olarak 14 Nisan'a kadar duyurmadığını bildiriyor.

Yorumlar (0)