ABD'li yıldız basketbolcu oruç sorusunu cevapladı: 'Bu Allah ile olan bir yolculuk'

NBA'de Brooklyn Nets karşı takım Cleveland Cavaliers'ı 115-108 mağlup etti ve play-off'a kaldı. Maçta 34 sayıyla galibiyet sevincinde büyük rolü olan ABD'li basketbolcu Kyrie Irving, oruç tutması ile ilgili, "Bu Allah’la olan bir yolculuk. Bu yolculukta ben yalnız değilim. Ben inancımla yürüyorum. Yüce Allah'ın bana bağışladığı yetenekleri sergileyebildiğim için ona minnettarım" dedi.

SPOR 14.04.2022, 15:55 15.04.2022, 09:37
ABD'li yıldız basketbolcu oruç sorusunu cevapladı: 'Bu Allah ile olan bir yolculuk'

NBA'de Doğu Konferansı play-in mücadelesinde lig 7.'si olan Brooklyn Nets, evinde karşılaştığı 8. Sırada yer alan Cleveland Cavaliers'ı 115-108'lik skorla mağlup etti ve play-off'lara kaldı. Net's play-off'ta ise Boston Celtics takımıyla rakip oldu.

Brooklyn Nets takımı galibiyette önemli rol oynayan yıldız basketbolcu Kyrie Irving, maçta 34 sayı ve 12 asistle oynadı. ABD’li Müslüman sporcunun maçlara oruç tutarak çıktığı öğrenildi.

Cleveland maçının sonrasında yıldız basketbolcuya oruçluyken maçta nasıl 34 sayı attığı soruldu. Bunun üzerine Kyrie Irving: "Bu Allah’la olan bir yolculuk. Bu yolculukta ben yalnız değilim. Dünyanın her yerinde, benim gibi oruçlu olan kardeşlerim var. Düşüncelerimiz ve dualarımız kutsal. Yani söylemek istediğim Allah benim, senin, hepimizin içinde. Ben inancım ile yürüyorum. Bence Önemli olan da bu. Böylesi bir salonda, ben bunu yapma fırsatına sahibim. Yüce Allah'ın bana bağışladığı yetenekleri sergileyebildiğim için ona minnettarım" dedi.

Yorumlar (0)