Fahrettin Koca: Bilim Kurulu ile haftaya önemli açıklamalarımız olacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada: "Bilim Kurulu önümüzdeki hafta şu ana kadarki en önemli toplantılarından birini yapacak. Başta okullarımızda olmak üzere maske uygulamasını haftaya Bilim Kurulu değerlendirecek" dedi.

SAĞLIK 14.04.2022, 16:58
Fahrettin Koca: Bilim Kurulu ile haftaya önemli açıklamalarımız olacak

Sağlık Bakanı Koca, "19 şehrimizde yoğun bakımda tedavi gören koronavirüs hasta sayısı sıfır" dedi.

Fahrettin Koca, "Geçtiğimiz yaz mevsiminde 'Bu sene maskeli son senemiz olacak' demiştim. Geldiğimiz bu noktada artık bahar geldi, oraya doğru gidiyoruz" dedi.

"En kötü günler geride kaldı"

"En kötü günler geride kaldı, bundan müsterih olun söylemiştim. Endişe etmeyiniz" diyen Koca, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bilim Kurulu önümüzdeki hafta şu ana kadar ki en önemli toplantılarından birini yapacak. Toplantıda maske ile ilgili yeni kararlar alınacak. Okullarda maske kullanımı da bu konuya dahil edilecek. Bilim Kurulu önümüzdeki hafta bugün şimdiye kadar ki en önemli toplantılar birini yapacak. Sizlere haftaya önemli açıklamalarımız olacak."

İstanbul'dan da güzel geldi: En düşük vaka sayısına ulaştı

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu pandemi sürecinin başından itibaren vaka sayılarında ilk defa İstanbul'da bu kadar düşük seviyeye gelindiğini açıkladı. Memişoğlu açıklamasında, “En son ocak ayında yaşadığımız son ve 4'ncü pik vaka sayılarının en yüksek seviyeye geldiği dönemdi. Salgın artık gündemimizden çıkıyor demek mümkün" diyen Memişoğlu, "Koronavirüs’ün birkaç ay sonra artık pandemi değil, mevsimsel bir hastalık olarak değerlendirileceğini düşünüyorum" dedi.

Yorumlar (0)