Elon Musk’a gecikmeli açıklama davası

Elon Musk yakın bir zamanda Twitter hisselerinin yüzde 9,2 sini satın aldı. Bu alımı gecikmeli duyurunca eski Twitter hissedarları zarar ettiklerini ileri sürerek Musk’ı dava etti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.04.2022, 17:45
Elon Musk’a gecikmeli açıklama davası

Elektrikli otomobil üretici olan Tesla’nın sahibi Elon Musk Twitter hisselerinin yüzde 9,2 sini satın aldı. Elon Musk bu satın alımı yaptıktan sonrasında 24 Mart tarihinde kadar duyuru yapması gerekiyordu. Fakat duyuru yapmadığı için Twitter hissedarları tarafından federal yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle dava edildi.

Musk tarafından Twitter hisselerinin alımının söylenmesinin sonrasında 4 Nisan'da yüzde 27 yükselerek 39,31 dolardan 49,97 dolara artış göstermişti.

Geç açıklama dava edildi

Twitter’ın eski hissedarları Marc Rasella öncülüğünde yapılan gecikmeli açıklamanın Elon Musk’ın daha düşük fiyatlarla hisseleri satın almasına olanak sağlayacağını, fakat kendileri için " yapay olarak sönük " fiyattan satmaya yönlendirildiklerini belirtti.

ABD menkul kıymetler yasasına göre yatırımcıların aldıkları hisseler bir şirketin yüzde 5’ini oluşturuyorsa 10 gün içerisinde duyurmaları gerekiyor. Fakat Elon Musk bu konuda gecikmiş durumda.

Yorumlar (0)