İslahiye Belediyesi tezgah açtı, ucuz patates soğan sattı

Gaziantep İslahiye Belediyesi, pazar tezgahı kurarak patates soğan sattı. Patatesin kilosunu 5, soğanın kilosunu 3 TL’den satan belediye ekipleri, yoğun ilgi karşısında şaşırdı kaldı. Vatandaş ise memnuniyetini gizlemedi.

TARIM 13.04.2022, 17:41 14.04.2022, 09:58
İslahiye Belediyesi tezgah açtı, ucuz patates soğan sattı

Gaziantep İslahiye Belediyesi Başkanı Kemal Vural’ı girişimiyle birlikte vatandaşın ucuz patates soğan alması sağlandı. Özel bir işletmeye ait olan bir firmanın tarlasında yetiştirilen 4 ton sarımsak, 25 ton patates ve 25 ton soğan vatandaşlara “maliyetine” satıldı. Son dönemlerde maliyetlerin artması, stokçuluk ve fırsatçılık sebebiyle yükselen fiyatlardan yaka silken vatandaşlar da sofralarının vazgeçilmez ürünlerini uygun fiyata satın alabilmek için tezgaha yoğun ilgi gösterdi.



“Vatandaşlarımız, pazarımızdaki fiyatlardan çok memnun”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Kemal Vural, şunları aktardı: “Özellikle Pazar ve marketlerdeki yüksek fiyatlardan bunalan vatandaşlarımız için böyle bir girişim başlattık. Vatandaşlarımız da oldukça memnun olduklarını ve ürün çeşitliliğini artırmamızı talep etti. Ana tüketim kaynaklarımız olan soğan, patates ve sarımsak, sofralarımızın vazgeçilmezi. Biz de bunları maliyet fiyatına vatandaşlarımıza ulaştırmayı amaçladı. Yani her ürünü aldığımız fiyata sattık, işçiliğini de belediyemiz yaptı. Yalnız ülkemizde değil dünyanın her ülkesinde sıkıntılar yaşandığının farkındayız. Biz, elimizden geldiğince vatandaşımızı ezdirmemeye çalışıyoruz. Bu uygulamayı, imkanımız oldukça her üründe yapacağız. Pazar esnaflarından ellerinden patates soğan kalanlardan da bu ürünleri almaya karar verdik. Elimizdeki ürünler tükenene kadar her salı ve çarşamba günü bu şekilde tezgah açacağız.”



“Zamları Tayyip yapmıyor, marketçiler pazarcılar yapıyor”

Başkan Vural konuşurken araya giren Halime Polat isimli vatandaş ise şunları ifade etti: “Yavrum bir kilo domates 25 lira olmuş. Bu olur mu? Fukara ne yapacak? Zammı Tayyip yapıyor diyorlar. Bu zamları o yapmıyor. Marketçiler, pazarcılar yapıyor. Marketlere girdiğimizde elimiz boş çıkıyoruz. Ben bir kap yoğurdu 30 liraya satıyorum onlar 50 liraya satıyor. Yeme, mazota güç yetiremiyoruz. Biz köylüyüz."

Yorumlar (0)