Taliban: “Bu kadar hızlı beklemiyorduk"

Taliban’ın Katar’daki siyasi bürosunun başkanı Molla Abdul Gani Birader, örgütün Afganistan’daki hedeflerini bu kadar kısa sürede gerçekleştirmesini beklemediklerini belirtti. 

DÜNYA 16.08.2021, 07:37
Taliban: “Bu kadar hızlı beklemiyorduk"

Taliban’ın Katar’daki siyasi bürosunun başkanı Molla Abdul Gani Birader, örgütün Afganistan’daki ilerleyişi hakkında açıklamalarda bulundu. “Başkent Kabil’in bu kadar kısa sürede ele geçirilmesini beklemiyorduk.” şeklinde konuşan Birader, “Kibirli olmamalıyız. Daha önce hiç sahip olmadığımız kadar ağır bir sorumluluğumuz var. Şimdi imtihan zamanı. Şimdi, ülkemiz insanlarına hizmeti, yaşam koşullarının iyileştirilmesini ve güvenliği sağlamalıyız. İnsanları, hayatları ve geleceği koruyacağımız konusunda ikna etmemiz gerekiyor. Kibirli davranmamalıyız.” cümleleri ile Taliban mensuplarına uyarılarda bulundu. 



Yabancı uyruklu kişiler için tehlike bulunmuyor 

Taliban’ın Katar’daki siyasi bürosunun sözcüsü Muhammed Naim de konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Taliban’ın Kabil’e girmesinin ardından yabancı devletlerin kendi vatandaşlarına acil tahliye çağrısında bulunması konusunda açıklama yapan Naim, yabancı uyruklu kişiler ve diplomatik unsurlar için bir tehlike bulunmadığını belirtti ve Taliban’ın ülke genelinde güvenliği koruyacağını aktardı. 

Yorumlar (0)