Kabil Havalimanı'nda kaos

Taliban’ın Afganistan’ın başkenti Kabil’e girmesinin akabinde birçok ülke tarafından tahliye operasyonları yürütülürken, tahliyeler esnasında adeta izdiham meydana geldi.

DÜNYA 16.08.2021, 00:11 16.08.2021, 16:15
Kabil Havalimanı'nda kaos

Taliban’ın Afganistan’daki ilerleyişi devam ederken, birçok ülke büyükelçilik personelini ve vatandaşlarını ülkeden tahliye etmeye devam ediyor. Tahliye operasyonları Kabil Havalimanı'nda yürütülürken, havalimanında tüm ticari uçuşlar askıya alındı. Askeri uçaklar ile gerçekleştirilen tahliye anlarından birinde ise adeta kaos yaşandığı ortaya çıktı. Havalimanında meydana gelen izdiham anlarına ait görüntüleri kayda alan görgü tanığı, havalimanına gelen yetkililer ve üst düzey kişiler için gizlice biniş kartlarının basıldığı dedikoduları üzerine gidiş salonundaki insanların uçaklara doğru koşmaya başladığını ve adeta izdiham meydana geldiğini dile getirdi. İnsanların o anlarda çok çaresiz olduğunu belirten görgü tanığı, kolluk güçlerinin, insanların havalimanına girmesini engel olmak için havaya ateş açtığını kaydetti.

Kabil Havalimanı'na ateş açıldığı iddiası

Geçtiğimiz saatlerde ABD’nin Kabil Büyükelçiliği'nce gerçekleştirilen güvenlik uyarısında, “Kabil'deki güvenlik durumu, havalimanı da dahil olmak kaydıyla hızla değişiyor. Havalimanına ateş açıldığına ilişkin haberler var, bu sebeple ABD vatandaşlarına oldukları yerlerde sığınmaları talimatında bulunuyoruz.” denilmişti.



Yorumlar (0)