Ağustos ortasında Erzurum’a dolu yağdı, Meteoroloji uyardı: Kuzeyde yağış var 

Erzurum, gece saatlerinde önce sağanak yağışa ardından da ceviz büyüklüğünde doluya teslim oldu. Dolu, meyve ağaçları ve ekili alanlara zarar verdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı 3 günlük hava tahmini, bu haftanın da zorlu geçeceğini söylüyor.

YAŞAM 16.08.2021, 07:54
Ağustos ortasında Erzurum’a dolu yağdı, Meteoroloji uyardı: Kuzeyde yağış var 

Erzurum’un Oltu ilçesinde gece saatlerinde başlayan sağanak yağış sonrasında dolu oluştu. Ceviz büyüklüğünde yağan ve kısa sürede yerleri bembeyaz yapan dolu taneleri, vatandaşları hayrete düşürdü. Ağustos ortasında meydana gelen bu doğa olayı, meyve ağaçları ve ekili alanlara büyük oranda zarar verdi. 

Küçük Orcuk ve Ballıca mahallelerinde etkili olan olumsuz hava koşulları, yaya ve araç trafiğinde aksamalara sebep oldu. 



Yağışlar devam ediyor 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre Erzurum ve çevresindeki yağışlar bugün de devam edecek. Bu haftanın bitimine kadar bölge hem parçalı bulutlu hem de yağışlı havaya sahne olacak.  

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kuzey kısımlarında parçalı bulutlu hava hakim olurken güney kısımlarda sıcaklıklar oldukça yükselecek. Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde sıcaklıklar mevsim normallerinde hissedilirken zaman zaman artacak. Bu bölgelerde meydana gelebilecek güneş çarpmalarına dikkat edilmeli.  

Karadeniz Bölgesi’nin batısı parçalı bulutlu iken doğu kısmı yağmura teslim olacak. Su taşması ve sel yaşanabilir. İç Anadolu Bölgesi ise parçalı bulutlu havaya teslim olacak. Zaman zaman yağmur gözlemlenebilir. 





Yorumlar (0)