"Saldırının sorumlusu İran'dır"

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Umman Körfezi'ndeki iki petrol tankerine düzenlenen saldırıdan İran'ı sorumlu tuttuklarını belirtti.

DÜNYA 13.06.2019, 21:48 13.06.2019, 22:21
"Saldırının sorumlusu İran'dır"

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Umman Körfezi’nde yaşanan ve 2 yakıt tankerinin patlaması ile sonuçlanan saldırıdan İran’ı sorumlu tuttu.

İran'ın uzun zamandır Hürmüz Boğazı'ndaki petrol akışını sabote ettiğini iddia eden Pompeo, son 2 aydır İran tarafından gerçekleştirildiği öne sürülen saldırıları hatırlattı.

"İRAN'IN KAPASİTESİ VAR"

Pompeo, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Elimizdeki istihbari bilgilere, saldırıyı düzenlemek için kullanılan silahlara ve profesyonelliğe baktığımızda İran'ın sorumlu olduğunu görüyoruz. Bölgede bu karmaşık saldırıyı düzenleyecek kaynak ve yeteneğe sahip herhangi vekil bir grup yok. Bu saldırı, İran'ın ABD ve ortaklarına karşı düzenlediği tehlikeli saldırılardan sadece bir tanesi. Bu provoke edici saldırılar, denizcilikteki 'sefer özgürlüğü' kurallarının yanı sıra uluslararası barış ve güvenliğe açık bir tehdit oluşturmaktadır." ifadelerini kullandı.

AYRINTILAR İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar (0)