Rusya uyarmıştı... İngiltere, Ukrayna’ya o sistemi gönderiyor!

Rusya’nın tüm uyarılarına rağmen dikkat çekici bir karar alan İngiltere, Ukrayna’ya uzun menzilli roket sistemleri gönderileceğini açıkladı. 

DÜNYA 06.06.2022, 12:17 07.06.2022, 09:33
Rusya uyarmıştı... İngiltere, Ukrayna’ya o sistemi gönderiyor!

Rus lider Vladimir Putin, kısa süre önce yaptığı konuşmada Ukrayna’ya uzun menzilli füzelerin verilmemesi konusunda Batılı ülkeleri uyarmıştı. Putin’in bu açıklamasından kısa süre sonra İngiltere, önemli bir karara imza attı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, “Rusya’nın Batı dünyasına yönelik tüm ağır tehditlerine rağmen Ukrayna’ya desteğimiz devam edecek. İngiltere olarak Ukrayna’ya uzun menzilli füzeleri ve roket sistemlerini göndereceğiz” şeklinde konuştu. 

“Ukrayna’ya M270 çoklu fırlatma roket sistemini gönderiyoruz”

İngiltere’nin Ukrayna’yı hiçbir koşulda yalnız bırakmadığını belirten Ben Wallace, “Ukrayna’ya M270 çoklu fırlatma roket sistemini gönderiyoruz. Ukrayna ordusunun büyük direnişine desteğimiz sürüyor. Göndereceğimiz bu roket sistemi sayesinde Rusya’ya karşı daha etkin bir direniş ortaya koyacaklar. M270 roket sistemi, Ukrayna ordusuna her alanda büyük katkılar sunacaktır. Ukrayna hükümetinin ve Ukrayna ordusunun yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

“Göndereceğimiz bu sistem, Ukrayna ordusunun işine kolaylaştıracak”

Öte yandan, Rusya’nın aylar sonra Ukrayna’nın başkenti Kiev’i hedef almasından kısa bir süre sonra İngiltere’nin bu kararı duyurması dikkat çekti. Ukrayna’ya gönderilecek olan roket sistemi sayesinde Rus güçlerinin daha uzak noktalardan vurulabileceğini belirten Ben Wallace, “Göndereceğimiz bu sistem, Ukrayna ordusunun işine kolaylaştıracak. Ukrayna ordusunun elindeki imkânlardan çok daha uzun bir menzile sahip bu sistem, Ruslara ağır darbe vuracaktır” dedi.

“Rusya, haksız bir şekilde Ukrayna’nın egemen olduğu topraklara göz dikti”

Savaşın başladığı ilk günden bu yana Ukrayna’nın yanında olduklarını belirten Wallace, “Rusya, haksız bir şekilde Ukrayna’nın egemen olduğu topraklara göz dikti. Ukrayna ordusu, vatanlarını koruyabilmek için eşsiz bir direniş ortaya koyuyor. İngiltere ise bu konuda Ukrayna’ya önemli silahlar göndererek her zaman desteğini göstermiş bir ülkedir. Rusya hangi hamleyi yaparsa yapsın, biz de ona göre pozisyon alarak Ukrayna’ya desteğimizi sürdürmeliyiz” şeklinde konuştu. 

“Bu sistemlerin Ukrayna’da hayati önem taşıdığına inanıyoruz”

Ukrayna gönderilecek olan sistemler hakkında konuşan Wallace, “Bu sistemlerin Ukrayna’da hayati önem taşıdığına inanıyoruz. Rusya, elindeki imkânlarla sivil ya da asker ayrımı yapmadan her yeri dümdüz ediyor. Ellerinde uzun menzilli toplar var ve hedef aldıkları noktaları adeta dümdüz ediyorlar. Bizim göndereceğimiz sistem işte bu noktada çok etkili olacak. Ukrayna ordusu, bu şekilde kendini ve topraklarını daha etkin bir şekilde koruyabilecek” ifadelerini kullandı. 

Vladimir Putin uyarmıştı

Kısa süre önce Amerika Birleşik Devletleri de Ukrayna’ya uzun menzilli roket sistemi göndereceğini açıklamıştı. Bu girişimin üzerine açıklamalarda bulunan Rus lider Vladimir Putin, böyle bir durumun oluşması halinde tüm sistemlerin imha edileceğini duyurmuştu. Bu açıklamadan kısa süre sonra Rus ordusu aylar sonra başkent Kiev’i vurdu. Rus ordusu aylar önce Kiev kuşatmasını kaldırmış ve ülkenin doğusuna yönelmişti. 

Yorumlar (0)