Putin Batı’yı uyardı: Dokunmadığımız tesislere saldırırız

Rusya Devlet Başkanı Putin, Batı'ya füze uyarısında bulundu. Putin, "Eğer Batı, Ukrayna'ya daha uzun menzilli füzeler tedarik etmeye kalkışırsa, daha öncesinde dokunmadığımız tesislere saldırmak mecburiyetinde kalacağız" dedi.

DÜNYA 05.06.2022, 14:04 05.06.2022, 17:31
Putin Batı’yı uyardı: Dokunmadığımız tesislere saldırırız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD başta olmak üzere tüm Batılı ülkelere Ukrayna'ya yapılacak olan uzun menzilli füze tedariki hususunda uyarıda bulundu.

Putin Batı’ya göz dağı verdi

Rus devlet televizyonuna açıklamada bulunan Putin "Eğer ki Batılı ülkeler, Ukrayna'ya daha uzun menzilli füzeler göndermeye kalkışırsa, Rusya daha öncesinde dokunmadığı tesislere de saldırmak mecburiyetinde kalacaktır" ifadesinde bulundu. Putin, konusu geçen tesislerin hangileri olduğu hakkında ayrıntılı bilgi vermedi.

ABD gönderecekti

Daha öncesinde ABD, Ukrayna'ya 70 kilometre menzilli gelişmiş çok namlulu roket atar sistemlerini tedarik edeceğini duyurmuştu. Rusya ise Batı'nın bu tavrına karşı “Rusya'ya topyekûn savaş ilan ediliyor” diyerek suçlamıştı.

ABD'li yetkililer ise bu açıklama sonrasında Ukrayna'nın bu silahları Rusya içerisindeki hedeflere karşı kullanmayacaklarına dair taahhüt sağladığını kaydetmişti.

Yorumlar (0)