ABD'deki ön seçimin galibi Mehmet Öz!

Türk asıllı ABD'li doktor Mehmet Öz, ara seçimlerde yarışacak adayların belirlendiği ön seçimleri kazandı. Demokrat rakibini 916 oy farkla yenen Cumhuriyetçi Mehmet Öz, 8 Kasım'da yapılacak ara seçimlerde Senato'ya girmek için Demokrat John Fetterman ile kozlarını paylaşacak.

DÜNYA 05.06.2022, 14:21 05.06.2022, 14:40 Hakan Öksüz
ABD'deki ön seçimin galibi Mehmet Öz!

ABD'de uzun yıllar boyunca sunduğu "The Dr. Oz Show" adlı programla tanınan Türk asıllı doktor Mehmet Öz, politika dünyasında da başarı kazanmaya başladı.

Kasım ayında yapılacak Kongre ara seçimlerinde hangi adayların yarışacağının belirlendiği ön seçime katılan Mehmet Öz, eski yatırım fonu yöneticisi David McCormick'i mağlup etti.

916 oy farkla kazandı

Televizyon ekranlarının başarılı yüzü olan kalp cerrahı Mehmet Öz, Mayıs ayı ortasında başlayan seçimde rakibini  916 oy farkla geçti. Farkın az olması, oy sayımı sürecinin uzamasına neden oldu. 

8 Kasım'da Demokrat John Fetterman ile yarışacak!

Cumhuriyetçi Parti için yarışan Mehmet Öz, ABD'nin eski başkanı Donald Trump tarafından destekleniyor. ABD'de ara seçimler, 8 Kasım'da gerçekleştirilecek. Cumhuriyetçi Mehmet Öz ile Demokrat John Fetterman, Cumhuriyetçi Senatör Pat Toomey’nin koltuğunu almak için yarışacak. 

Cumhuriyetçiler, Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu ele geçirebilir!

Cumhuriyetçi Parti, Kasım ayında yapılacak ara seçimlerde Senato ve Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu elde etmeye çalışacak.

Tahminlere göre Cumhuriyetçiler, Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu büyük ihtimalle ele geçirecek. Bu durum, Başkan Biden'ın istediği yasaları geçirmesini zorlaştıracak.rgilerde görev almıştı.

Yorumlar (0)