Ruhani: Siyonistler ilk cevabı aldılar

Natanz Nükleer Tesisi'ne yönelik saldırıyı cevapsız bırakmadıklarını ifade eden İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’ın her zaman İsrail'e misliyle karşılık verebilecek donanıma sahip bir ülke olduğunu söyledi.

DÜNYA 14.04.2021, 12:27 15.04.2021, 11:04
Ruhani: Siyonistler ilk cevabı aldılar

Nükleer Tesis’e yapılan saldırıların arkasında İsrail’in olduğunu öne süren Ruhani, müzakereler konusunda ise ellerinin her zamankinden daha kuvvetli olduğunu dile getirdi.

“Bu tam bir İsrail işi”

Natanz Nükleer Tesisi'ne yönelik saldırının arkasında İsrail’in olduğundan şüphe duymadıklarını kaydeden İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “Elbette bu tam bir Siyonist işidir. Eğer onlar bize karşı adım atarsa onları cevapsız bırakmayacağımızı öteden beri söylüyoruz. Ve ilk cevabı da almış oldular. Onlar IR1 santrifüjlerini bozdu. Bizde onların yerine IR6 bıraktık. Bu şekilde ki saldırılarla bu teknolojiyi durduramayacaksınız” dedi.

Natanz Nükleer Tesisi'ni aktif duruma getirerek yüzde 60 saflıkta uranyum zenginleştirmelerinin Siyonistlere karşı bir cevap olduğunu savunan Ruhani, “Bize karşı komplo kuramazsınız. Natanz’da ise cinayet işleyemezsiniz. Onlar bizim elimizin her sefer boş olmasını bekliyor. Ama asla öyle olmayacak. Çünkü elimiz her zamankinden daha dolu” diye konuştu.

“Bırakın halk rahat yaşasın”

Ülke içindeki gelişmelere de değinen Ruhani, muhafazakârları eleştirdi.

Seçimlerin önemli olduğunu ancak İran halkının rahat yaşamasının çok daha mühim olduğunu kaydeden Ruhani, yaptırımların kaldırılmasının herkesin çıkarına olacağını söyledi. Yaptırımların kalkmasıyla halkın seçimlere olan ilgisinin daha da artacağına dikkat çeken Ruhani, ülkedeki hiçbir kanadın seçimler için halkın geçimini rehin almaya hakkının olmadığını dile getirdi.

Yorumlar (0)