İsrail medyası: İran'daki nükleer tesis kazasının arkasında Mossad var

İsrail basını, İran'ın İsfahan eyaletinde bulunan Natanz Nükleer Tesisi'nde gerçekleşen kazanın arkasında İsrail istihbarat servisi Mossad'ın olduğunu öne sürdü.

DÜNYA 12.04.2021, 00:23 12.04.2021, 13:52
İsrail medyası: İran'daki nükleer tesis kazasının arkasında Mossad var

İran'ın İsfahan eyaletinde bulunan Natanz Nükleer Tesisi'nde ilk önce elektrik dağıtım ağında yaşanan ve bir 'kaza' olarak kamuoyuna duyurulan, ardından da 'terör eylemi' olduğuna dair açıklamalarda bulunulan olaya ilişkin İsrail basınından bir iddia öne sürüldü.

Mossad işaret edildi

İstihbarat yetkililerinde dayandırılan haberde, olayın perde arkasında Mossad'ın olduğu ve söz konusu tesisteki zararın İran'ın açıkladığından çok daha büyük olduğu kaydedildi. 

Bahse konu zararın, İran'ın uranyum zenginleştirme kapasitesine de darbe vurduğuna işaret edilen haberde, olayın zamanlamasının da manidar olduğu aktarıldı.

Yayımlanan haberde, İsrail kabinesinin, İran hususunu masaya yatırmak üzere 18 Nisan Pazar günü bir araya geleceği, İran nükleer anlaşması için yürütülmekte olan müzakereler ve bölgede İran ile yaşanan gerilimin konuşulacağı belirtildi.

Önce 'kaza', sonra 'terör'

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi, bu sabah söz konusu tesisin elektrik dağıtım ağında bir kaza gerçekleştiğini duyurmuş, olayın sebebine dair incelemelerin sürdüğünü söylemişti.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi ise bir süre sonra gerçekleştirdiği açıklamada, tesiste yaşanan kazanın 'terör eylemi' olduğunu belirtmişti. 

Yorumlar (0)