Emniyetin hassas burunları 'Athena' ve 'Jack' zehir tacirlerine geçit vermiyor

Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan narkotik köpekleri 'Athena' ve 'Jack', uyuşturucu operasyonlarında zehir tacirlerinin korkulu rüyası olmayı sürdürüyor.

YAŞAM 12.04.2021, 01:03 12.04.2021, 16:59
Emniyetin hassas burunları 'Athena' ve 'Jack' zehir tacirlerine geçit vermiyor

'Köpek Eğitim Merkezi'nde aldıkları eğitimlerin akabinde 2015 yılında göreve başlayan 'Jack' ile 8 ay evvel iş başı yapan 'Athena', Kayseri'de düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında en önemli rolü üstleniyor.

Dahil oldukları operasyonlarda polislerin iş yükünü oldukça hafifleten ve akla gelmeyen yerlere gizlenen uyuşturucu maddelere anında tepki veren hassas burun köpekler, zehir tacirlerine göz açtırmıyor. 

"Çocuklarımdan ayırmıyorum"

'Athena'nın eğitmeni polis memuru A.D., yaklaşık 8 aydır 'Athena' ile çalışmalara başladığını belirtti.

Köpeklerle aralarında duygusal bir bağ olduğunu kaydeden A.D, "Evde iki kızım var fakat Athena da benim üçüncü kızım. Kızlarıma ne şekilde davranıyorsam, Athena'ya da aynı şekilde davranıyorum. Yani, o da benim bir çocuğum. Onu görmediğimde rahatsız hissediyorum. Aklım hep onda." sözlerini sarf etti. 

'Jack'in eğitmeni polis memuru H.D, 21 senedir dedektör köpeklerle ilgilendiğini dile getirdi.

H.D, uyuşturucu satıcılarının dedektör köpekleri görünce büyük bir korku yaşadığını vurgulayarak, "Operasyonlarda bizim asla bulamayacağımız bir yere uyuşturucu sakladığını düşünenler, köpeklerimizi körünce korkuya kapılıyor." dedi.



Yorumlar (0)