Putin: Karabağ Azerbaycan'dır!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Karabağ'ın Azerbaycan'ın ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade etti.

DÜNYA 23.11.2020, 08:44 23.11.2020, 16:02
Putin: Karabağ Azerbaycan'dır!

Rus devlet televizyonu Rossiya 1’e konuşan Rusya Devlet Başkanı Valdimir Putin, Dağlık Karabağ'ın aidiyeti hakkında değerlendirmede bulunurken "Karabağ, Azerbaycan topraklarının ayrılmaz bir parçasıdır" ifadesini kullandı.

Rus Lider Vladimir Putin, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'ın egemenliğini ve bağımsızlığını tanımadığını, uluslararası hukuka bu, Dağlık Karabağ ve Dağlık Karabağ'a komşu tüm bölgelerin Azerbaycan Cumhuriyeti Devleti topraklarının ayrılmaz bir parçası olduğu anlamına geldiğini belirtti.

KGAÖ'deki (Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü) üyelik şartlarının Rusya'nın Azerbaycan-Ermenistan çatışmalarına dahil olmaya zorlamadığını kaydeden Vladimir Putin, "KGAÖ antlaşması, bir KGAÖ üyesi devletin topraklarına bir başka ülke tarafından saldırılması hâlinde karşılıklı yardımı öngörüyor. Ama Azerbaycan-Ermenistan çatışmasında Ermenistan Cumhuriyeti'nin topraklarına hiç kimse tarafından saldırı olmadı. Ve bu Rusya'ya çatışmalara doğrudan müdahil olma hakkı vermedi.” diye konuştu.

Rusya'nın Ermenistan ile askeri ve teknik alanda iş birliği kapsamında tüm yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirdiğinin altını çizen Vladimir Putin, “Sizi temin ediyorum, Ermenistan devleti kendini unutulmuş, terk edilmiş hissetmedi. Rusya, her şeyi yaptı.” diye konuştu.

Yorumlar (0)