Putin'den ilk açıklama: Bu son...

Rusya Devlet Başkanı Putin, Dağlık Karabağ'daki savaşın sonlanması için Ermenistan ile Azerbaycan arasında imzalanan ateşkesin uzun vadeli barışı getirmesini umduğunu ifade etti.

GÜNDEM 10.11.2020, 14:01 11.11.2020, 13:30
Putin'den ilk açıklama: Bu son...

Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ile Ermenistan arasında ateşkesin ilan edilmesinin memnuniyet verici olduğunu belirten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, atılan bu "son" adımların, Ermenistan ve Azerbaycan halklarına uzun vadeli barışı getireceğini umduğunu vurguladı.

Video konferans yöntemiyle Şangay İşbirliği Örgütü liderler zirvesine katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün gece Ermenistan ile Azerbaycan arasında sağlanan ateşkes kararını yorumladı.

Dağlık Karabağ’da yaşananları "trajedi" olarak nitelendiren Vladimir Putin, dökülen kanı durduracak bir anlaşmaya varıldığını büyük bir memnuniyetle ifade etmek istediğini, atılan bu son adımın, Ermenistan ve Azerbaycan halklarına uzun vadeli barış sağlayacağını umduğunu belirtti.

Azerbaycan ve Ermenistan, 9 Kasım 2020 Pazartesi gecesini 10 Kasım 2020 Salı gecesine bağlayan (TSİ) 00.00'dan itibaren ateşkes yapılması noktasında anlaşmaya imza koymuştu.

Anlaşmaya göre, hem Ermenistan hem de Azerbaycan kontrol ettikleri pozisyonları koruyacak; Ermenistan ise işgali altında bulunan Ağdam, Kelbecer ve Laçın kentlerini Kasım ayının sonuna kadar terk edecek.

Anlaşmada ayrıca "Türk ve Rus askerlerinden oluşan bir denetim merkezi kurulması" da kararlaştırıldı. Anlaşma kapsamında bölgeye Rus barış güçleri gönderilmeye başlandı.

Yorumlar (0)