Erdoğan ve Putin telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşmesi gerçekleştirdi.

GÜNDEM 10.11.2020, 21:09
Erdoğan ve Putin telefonda görüştü

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, söz konusu görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkileri ile Dağlık Karabağ ve Suriye başta olmak üzere bölgesel gelişmeler hakkında konuşuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dağlık Karabağ konusunda dün akşam kalıcı çözüme giden yolda doğru bir adım atıldığını iletti.

Erdoğan: Dağlık Karabağ konusunda sorumluluk Rusya'ya ait

Türkiye ve Rusya’nın birlikte yoğun katkılarda bulunduğu bu önemli fırsatın hiç edilmeden adil ve kalıcı bir barış ile bölgede istikrarın sağlanması için kullanılması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelinen noktada en önemli konunun Ermenistan’ın ateşkese ve ortak açıklamada kayıtlı sözlerine uyup uymaması olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin de, Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelerde Azerbaycan tarafından belirlenecek bir mahalde tesis edilecek Ortak Merkez marifetiyle Rusya ile birlikte ateşkes için gözlem ve denetim çalışmalarında bulunacağını, dolayısıyla bu noktada Rus tarafına da oldukça önemli bir sorumluluk düştüğünü vurguladı.

Erdoğan: Benzer çözüm Suriye'de de uygulanmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan işgali sebebiyle Karabağ’ı terketmek zorunda kalan Azerbaycanlıların evlerine dönmesinin ve Azerbaycan-Nahçıvan arasında bir koridor oluşmasının öneminin altını çizdi.

Dağlık Karabağ’ın, bölgesel çatışma ve krizlerin çözümünde Türkiye-Rusya iş birliğinin önemini gösterdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı iş birliği ruhunun Suriye krizi için de yürütülmesi gerektiğini ve burada da benzer bir çalışmanın oluşturulabileceğini ifade etti.


 

Yorumlar (0)