Pentagon'dan YPG iddialarına yanıt!

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Milley, YPG/PKK militanlarının da DEAŞ elebaşı Ebubekir El Bağdadi'nin öldürülmesinde rol üstlendiği iddialarını yalanladı.

DÜNYA 28.10.2019, 23:20
Pentagon'dan YPG iddialarına yanıt!

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, terör örgütü DEAŞ'ın elebaşı Bağdadi'nin yerinin tespit edilmesiyle ilgili, "Savunma Bakanlığı nezdindeki birçok birim ve kurumlar arası istihbarat ile hedefin yeri, Suriye'nin bir ilinde Türkiye sınırına 6 kilometre mesafede bir yerde olduğu tespit edildi." diye konuştu.

"Cesedi imha ettik"

DEAŞ elebaşının bir tünelde üzerinde patlayıcı yüklü yeleği infilak ettirerek intihar ettiğini belirten Milley, Bağdadi'nin cesedinin güvenli bir ABD tesisine götürülerek DNA testine tabi tutulduğunu ve cesedinin daha sonra imha edildiğini belirtti.

Milley, Bağdadi'nin cesedinin denize atıldığına ilişkin soruya, "Ceset, silahlı çatışma kanunlarına uygun bir şekilde imha edildi." yanıtını verdi.

Operasyonda, iki erkek DEAŞ üyesinin sağ ele geçirildiğini kaydeden Milley, bu kişilerin ABD'nin elinde tutuklu olduklarını ve güvenli bir üsse götürüldüğünü belirtti.

"Sadece ABD'nin düzenlediği bir operasyondu"

Milley, Bağdadi'nin yerinin tespit edilmesi ile ilgili, "Savunma Bakanlığı nezdindeki birçok birim ve kurumlar arası istihbarat ile hedefin yeri, Suriye'nin bir ilinde Türkiye sınırına 6 kilometre mesafede bir yerde olduğu tespit edildi." ifadelerini kullandı.

"SDG'nin komutanı (PKK'lı Ferhat Abdi Şahin), ABD operasyonunda bir SDG üyesinin de yer aldığını, DEAŞ'ın içine birini yerleştirerek istihbarat elde ettiklerini' söylüyor. Bunları teyit edebilir misiniz?" sorusuna ise Milley şu yanıtı verdi:

"Bu personel bakımından sadece ABD'nin düzenlediği bir operasyon idi. Biliyorum, medyada yer alan ve SDG'nin de ABD askerleri arasında unsurları, askerleri veya bir askeri olduğuna ilişkin yorumlara atıfta bulunuyorsunuz. SDG ile olup biten her şeyi ifade edemem ama saldırıyı düzenleyen, havada dolaşan uçaklar bakımından bu tamamen bir ABD operasyonu idi."

Yorumlar (0)