67 yaşında anne oldu!

Çin'de normal yolla hamile kalan 67 yaşındaki bir kadın doğum yaptı. Geç gelen bebeğe "cennetten gönderilen hediye" anlamına gelen "Tianci" adı konulacak.

YAŞAM 28.10.2019, 23:31
67 yaşında anne oldu!

CNN'nin haberine göre, Çin'in Şandong eyaletinde, soy isminin Tian olduğu belirtilen 67 yaşındaki kadın, emekli olmadan önce görev yaptığı Zaozhuang Doğum ve Çocuk Sağlığı Hastanesi'nde cuma günü sezaryenle bir kız çocuk dünyaya getirdi.

Hastanenin bir sözcüsü CNN'e, Tian'ın "doğal yolla" hamile kaldığını belirtti.

Doğumun ardından anne ve bebeğinin yoğum bakım ünitesine alındığını kaydeden sözcü, bugün itibarıyla her ikisinin yaşam bulgularının da normal seviyede olduğu bilgisini verdi.

Doğumu yaptıran doktorlardan Liu Chengwen, Çin Merkezi Televizyonuna (CCTV) yaptığı açıklamada, "İleri yaş gebeliği ve çeşitli komplikasyonlara rağmen oldukça şanslıydık." ifadelerini kullandı.

40'lı yaşlardaki kadınların yumurtalıklarına benziyor

Doktor Liu, 67 yaşındaki anne Tian'ın yumurtalıklarının, 40'lı yaşlardaki kadınların yumurtalıklarıyla benzer durumda olduğunu belirtti.

Bebeğin, 2,56 kilogram doğduğu bilgisi verildi.

"110 yaşına kadar yaşamaya gayret göstereceğiz"

Anne Tian'ın eşi 68 yaşındaki Huang, "Qilu Evening News" gazetesine, çiftin yeni bebeklerine "cennetten gönderilen hediye" anlamına gelen "Tianci" ismini koymaya karar verdiklerini kaydetti.

"South China Morning Post" gazetesinin yerel basına dayandırdığı haberinde, anne Tian'ın doğumun "sancılı" olduğunu söylediği, eşi Huang'ın ise "110 yaşına kadar yaşamaya gayret göstereceğiz." dediği belirtildi.

Yorumlar (0)