Morales ölüm tehlikesi atlattı

Güney Amerika ülkesi Bolivya'nın devlet başkanı Evo Morales'in helikopteri acil iniş yaptı.

DÜNYA 05.11.2019, 08:49
Morales ölüm tehlikesi atlattı

Colquiri bölgesinden güneydeki Oruro kentine gitmek için helikoptere binen Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales hayati tehlike atlattı. Kalkışta kuyruk pervanesinde meydana gelen hasar sebebiyle aynı bölgeye sert iniş yapan helikopterde ölen ya da yaralanan olmadı.

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales'i Colquiri bölgesinden güneydeki Oruro kentine götürmek için kalkan helikopter, kuyruk pervanesinde meydana gelen hasar yüzünden acil iniş yaptı.

20 Ekim'de Bolivya'da kazandığı seçimlerin ardından muhaliflerin hile iddiaları ile başlayan gösteri ve şiddet olayları yüzünden hayli sıkıntılı günler geçiren Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, seyahat ettiği helikopterde meydana gelen arıza sonucu büyük tehlike atlattı.

Otoyol açılışına gidiyordu

Konuya ilişkin açıklama Bolivya Hava Kuvvetlerinden (FAB) geldi. Yapılan yazılı açıklamaya göre, Colquiri'de bulunan Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, başkent La Paz'ın güneybatısında bir otoyol açılışı için ülkenin güneyindeki Oruro şehrine gitmesi gerekiyordu. Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales'i açılışa götürmek için havalanan Eurocopter EC145 tipi helikopterin kuyruk pervanesinde kalkıştan hemen sonra büyük bir hasar meydana geldi.

Helikopter kalktığı bölgeye sert bir şekilde acil iniş yaptı. Düz zemine inme fırsatı bulamayan pilot, helikopteri eğimli bir alana oturtmaya çalışırken uzun süre denge problemi yaşadı. Pilot helikopteri yere indirmeyi başarırken Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales korumaları tarafından hızla helikopterden uzaklaştırıldı. Olayda can kaybı ya da herhangi bir yaralanma yaşanmadı.

Bolivya Hava Kuvvetleri (FAB), olayla ilgili araştırma ve soruşturma başlattı.

Bolivya basınında, görgü şahitlerinin açıklamalarına yer verildi. Görgü tanıkları kuyruğu pist yakınında bulunan metal bir cisme çarpan helikopterin 10-15 metre kadar yükseldikten sonra sert bir şekilde yere indiğini anlattılar.

Helikopterin acil iniş yaptığı olay yerinden çekilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde de helikopterin kuyruk pervanesinde oluşan parçalanma et bir şekilde görüldü.

Yorumlar (0)