Le Pen'e şok suçlama: Zimmetine para geçirdi!

Fransa basınında yer alan haberlere göre cumhurbaşkanı adayı olan aşırı sağcı Marine Le Pen hakkında "zimmete para geçirme" suçlamasıyla dava açıldı. Le Pen'in 620 bin Euro'yu kötüye kullandığı iddia ediliyor.

DÜNYA 17.04.2022, 23:18 Hakan Öksüz
Le Pen'e şok suçlama: Zimmetine para geçirdi!

Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Macron'un en zorlu rakibi olan aşırı sağcı Le Pen, zor günler geçiriyor. Ulusal Birlik Partisi lideri Marine Le Pen'in "zimmete para geçirme" suçlamasıyla karşı karşıya kalması ülkede şok etkisi yarattı.

"620 bin Euro kötüye kullanıldı" iddiası

İddialara göre Avrupa Birliği (AB) Yolsuzlukla Mücadele Ofisi (OLAF), cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tur oylamasına az bir vakit kala Le Pen'i incelemeye aldı. Buna göre Le Pen, Lep Pen'in babası ve bazı parti üyeleri 620 bin Euro'yu haksız şekilde parti masrafları için harcadı. Bu harcamaların yapıldığı dönemde Le Pen'in Avrupa Parlamentosu üyesi olduğu hatırlatıldı.

Le Pen'in parti üyeleri: "İddiaların zamanlaması manidar"

Fransa'da cumhurbaşkanı adayı olan Le Pen'in AB fonlarını kendi partisinin amaçları için kullandığı iddiası, ülkenin gündemine bomba gibi düştü.

Söz konusu iddiaların ilginç bir zamanda ortaya çıktığını kaydeden Le Pen'in parti üyeleri, "Seçim öncesi karalama kampanyası yürütülüyor." görüşünü savundu. Aşırı sağcı liderin avukatı Rodolphe Bosselut, "Söz konusu iddialar 10 yıldan da eski." dedi.

Fransa'da seçim yarışı kızıştı!

Rapora göre kamu kaynaklarını şahsi emelleri için kullanan isimlerin arasında Marine Le Pen'in babası Jean-Marie Le Pen ve Perpignan Belediye Başkanı Louis Aliot da yer alıyor. Fransa'da seçimin ilk turunda adaylar, yüzde 50'lik salt çoğunluğu elde edemedi. Macron yüzde 27.84, Le Pen ise yüzde 23.15 oranında oy aldı. Seçimlerin ikinci turu 24 Nisan'da gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)