Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Fransa karıştı: 22 bin gösterici meydanlarda...

Fransa’nın başkenti Paris başta olmak üzere 50’nin üzerinde şehirde cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen ve aşırı sağ karşıtı gösteriler yapıldı.

DÜNYA 17.04.2022, 16:04
Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Fransa karıştı: 22 bin gösterici meydanlarda...

24 Nisan tarihinde düzenlenecek olan cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için yarışacak olan Le Pen’e oy verilmemesi hususunda çağrıların yapıldığı gösterilerde, “Ne Le Pen ne Macron” ve aşırı sağ karşıtı sloganlar atıldı.

Eylemciler çöp bidonlarını ateşe verdi

Polis, Rebuplique meydanında, çeşitli maddeler atan göstericilere biber gazıyla müdahalelerde bulundu. Eylemciler ise çöp bidonlarını ateşe verdi.

Nantes şehrinde gerçekleştirilen eylemlerde göstericiler ve polis arasında arbede meydana geldi. Polis tarafından şehir merkezine girmelerini engellediği eylemcilere karşı biber gazı kullanıldı.

22 bin kişi eylemlere katıldı

İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre 9 bin 200 tanesi Paris’te olmak üzere toplamda 22 bin kişi eylemlere katılım gösterdi.

30’un üzerinde tarafından yapılan ortak paylaşımda, “Marine Le Pen”i reddedip her gün savunduğumuz hukukun üstünlüğüyle demokratik cumhuriyet gibi yıkıcı bir toplumsal projenin ortaya çıkmasını engellemek söz konusudur.” şeklinde konuştu.

Le Pen, gerçekleştirdiği açıklamada, aşırı sağ karşıtı yapılan gösterilerin demokratik olmadığını söyleyerek, “Fransızlar, oy kullanıp ortaya koydukları seçimlerine, sokaklarda gösteriler yoluyla tepki gösterilmediğini görmekten rahatsızlık duyuyorlar.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)