Macron ve Le Pen'den öğrencilere tepki: Saygı duyun!

Fransa'da üniversite öğrencileri "Macrona'a da Le Pen'e de hayır" sloganları atarak gösteri düzenledi. Bir programa katılan cumhurbaşkanı adayları Macron ve aşırı sağcı Le Pen, öğrencilere tepki gösterdi.

DÜNYA 15.04.2022, 18:14 15.04.2022, 18:22 Hakan Öksüz
Macron ve Le Pen'den öğrencilere tepki: Saygı duyun!

Fransa'da gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda kazanamayan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve aşırı sağcı lider Marine Le Pen, 24 Nisan'da yapılacak ikinci tur oylamada karşı karşıya gelecek. Yüzde 50 salt çoğunluğu elde eden aday, 13 Mayıs'a kadar görevini devralacak ve Cumhurbaşkanı olacak. 

Öğrenciler: "Macron'a da Le Pen'e de hayır"

Sorbonne ve Sciences Po üniversitesi öğrencileri, cumhurbaşkanı adaylarının hiçbirinin kendilerini temsil etmediğini belirterek protesto gösterisi düzenledi. "Macron'a da Le Pen'e de hayır" sloganları atan öğrenciler, üniversitelerin giriş ve çıkışlarını kapattı.

Kendilerini protesto eden üniversite öğrencilerine tepki veren Macron ve Le Pen, seçimle ilgili hukuki kuralların unutulmaması gerektiğinin altını çizdi. Cumhurbaşkanı Macron, France Info adlı devlet kanalında yaptığı konuşmada demokrasinin ve kuralların bulunuduğunu hatırlattı. 

Macron: "Her kurala isyan ederseniz..."

Sorgulamanın oldukça önemli olduğunu ve gençlere bunu tavsiye ettiğini kaydeden Macron, "Öte yandan bir de kurallar var, hukuk var. Her kurala karşı çıkmak anarşiyi doğurur. Böyle bir ortamda düzen tesis edilemez. Son 5 yılda uygulamaya koyduğumuz politikanın aşırı sağ politikalarına benzediğini iddia edenler var. Bence bu kesinlikle haksız bir iddia." dedi.

Le Pen: "Gençler, Fransa'nın demokratik köklerine saygılı olmalı"

Programa katılan aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen, Fransa'nın güçlü demokratik köklerine değindi. Gençlerin bunun kıymetini bilmesi ve saygılı davranması gerektiğinin altını çizen Le Pen, "Fransa halkının verdiği kararları görmezden gelmek, dempokratik bir yaklaşım değil. Protesto hakkınız elbette var. Ancak bunun yerine oy kullanmak daha doğru bir yaklaşım." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)