Komşu 15 günlüğüne sınırları kapattı

İran yönetimi, COVID-19'un Omicron varyantı sebebiyle alınan önlemler çerçevesinde bugün itibarıyla kara hudut kapılarını 15 gün boyunca kapatma yönünde karar aldı.

DÜNYA 25.12.2021, 22:25 26.12.2021, 14:47
Komşu 15 günlüğüne sınırları kapattı

Gümrük yetkilisi Ruhullah Latifi, basın mensuplarına verdiği demeçte, Omicron varyantı sebebiyle alınan yeni önlemlere dair bilgi verdi.

Latifi, kara hudut kapılarının 15 gün boyunca yolcu geçişlerine kapalı vaziyette olacağını fakat ticari giriş-çıkışların süreceğini dile getirdi.

15 gün boyunca kapalı

Kararın, 'Korona ile Ulusal Mücadele Kurulu'nun önerisi doğrultusunda Omicron varyantının yayılımını önlenmek maksadıyla alındığını kaydeden Latifi, Afganistan, Türkiye, Azerbaycan, Irak, Ermenistan ve Pakistan ile olan kara hudut kapılarının bugün itibarıyla 15 gün boyunca kapalı vaziyette olacağını belirtti.

Bu müddet boyunca daimi ikameti ya da ticari, sağlık ve tahsil vizeleri olanların kara hudut kapılarından giriş-çıkış yapabileceğini ifade eden Latifi, ticari çalışmaların da eskisi gibi süreceğini söyledi.

Latifi ayrıca İran ile Türkmenistan arasındaki hudut kapılarının pandeminin başlangıcından beri yolcu geçişine açılmadığını da sözlerine ilave etti. 

Yorumlar (0)