Ağbaba: Fakire fukaraya kumpas kurdular

Veli Ağbaba, "Halka dolar aldırıyorsun, TCMB'nin 7 milyar dolarını gizlice satıyorsun. Halkı yok ettiler." dedi.

SİYASET 25.12.2021, 22:59
Ağbaba: Fakire fukaraya kumpas kurdular

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, partisinin Demirci ve Saratlı belde teşkilat binalarının açılışında gerçekleştirdiği konuşmada, ülkenin adeta felaketle burun buruna olduğunu ifade etti.

"Bu bir beka sorunudur"

Ülkemizin üretimden koparıldığını kaydeden Ağbaba, şu sözleri sarf etti:

"Türkiye üretim yapamaz hale. Bir ülke üretim yapamıyorsa ve kendi kendine yetmiyorsa bili ki o ülkede beka problemi vardır. Üretimden tamamen kopmuş bir ülkedeyiz. İktidara geldiğimizde çiftçilerin kredi faizlerini sıfırlayacağız. Hayvancılıkla ve tarımla uğraşan yurttaşlarımıza destek olacağız."

"Fiyatlar düşmedi"

Ağbaba, iktidara geldiklerinde ilk etapta siyasi etik yasasını uygulamaya koyacaklarını söyleyerek, hiç kimsenin bürokrasiden ve siyasetten zenginleşemeyeceğini dile getirdi.

Zenginleşenlere hesap soracaklarını belirten Ağbaba, "Bu ülkede insanlar aç yatarken siyasetten zenginleşenlerden hesap soracağız. İnsanları perişan ettiler. Yalnızca doların düşmesiyle övünüyorlar. Temel gıdada, ilaçta, gübrede, yakıtta fiyat aynı." şeklinde konuştu. 

"Halkı yok ettiler"

Ekonomide son gelişmelere de değinen Ağbaba, şöyle devam etti:

"Haziran 2018'de dolar 4,7 TL idi. An itibarıyla 11-12 TL bandında. 18'den 12'ye düştü diye vatandaşlar davul çalıyor. Ey sevgili fakir halkım... Doları 4-5 kat artıran 'Bay Kemal' mi? Bakan Nebati, 'Büyük para sahipleri döviz almadı.' diyor. 'Gözlerime bakın...' diyen o. O gözlerde ihanet var, cinlik var, hinlik var... Halka dolar aldırıyorsun, TCMB'nin 7 milyar dolarını gizlice satıyorsun. Halkı yok ettiler. Gerçek anlamda samimi isen ekmeğin fiyatını ucuzlat. İktidara geldiğimizde temel gıdada KDV oranını yüzde 1'e indireceğiz."

Konuşmanın akabinde Ağbaba ve beraberindekiler, Demirci ve Saratlı beldesindeki teşkilat binalarının açılışını gerçekleştirdi. 





Yorumlar (0)