İşte koronavirüse hazırlıksız yakalanmayan tek Avrupa ülkesi!

Avrupa'da yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı en hazırlıklı ülke Finlandiya oldu. Soğuk Savaş döneminden beri stok yapmayı durdurmayan Finlandiya'nın tıbbi malzemeye sahip olduğu, maske ve tıbbi materyal ithalatına ihtiyaç duymadığı kaydedildi. Ülkede uzun seneler boyunca yapılan stok ve depolama çalışmalarında yalnızca tıbbi malzeme değil tahıl, petrol, gıda maddeleri ve tarım aletleri de saklandı.

DÜNYA 07.04.2020, 12:55
İşte koronavirüse hazırlıksız yakalanmayan tek Avrupa ülkesi!

Avrupa'nın büyük kısmında yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı tıbbı malzeme sorunu meydana gelirken, Finlandiya'da Soğuk Savaş döneminden beri yapılan stoklar ülkede malzeme krizinin yaşanmasının önüne geçti. 

Finlandiya'da uzun seneler boyunca gerçekleştirilen stok ve depolama çalışmalarında yalnızca tıbbi malzeme değil, tahıl, petrol, gıda maddeleri ve tarım aletleri de saklandı. 

New York Times'ın haberinde, İsveç, Norveç ve Danimarka'nın da Soğuk Savaş döneminde tıbbi ve askeri ekipman stoku yaptığı fakat son senelerde depolama taktiğinin kullanılmadığı bildirildi. 

"Finlandiya her zaman büyük bir felaket için hazırdır"

Norveç Savunma Araştırmaları Enstitüsü'nde görevli bilim adamı Magnus Hakenstad, "Finlandiya her zaman büyük bir felaket veya III. Dünya Savaşı için hazırdır." açıklamasını yaptı. 

Sağlık Bakanlığı, Finlandiya'da gerçekleşen 25 can kaybı ile tespit edilen bin 880 vakanın ardından depolanmış maskelerin ülkede bulunan tüm hastanelere gönderilmesi talimatını verdi. 

Stoklarda bulunan ürünlerin sayısı gizlense de 1950 yılında kurulan depoların tüm ülkeye yayılacak şekilde dizayn edildiği kaydediliyor.

Yorumlar (0)