İsrail, Han Yunus Hastanesi’nin çevresini hedef aldı: Çok sayıda yaralı var!

İsrail, dünden beri saldırılar gerçekleştirdiği Han Yunus şehrinde bu defa da bir hastanenin etrafındaki sivilleri hedef aldı. Dumanların yükseldiği bölgede, aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi.

DÜNYA 19.10.2023, 15:30 19.10.2023, 15:53
İsrail, Han Yunus Hastanesi’nin çevresini hedef aldı: Çok sayıda yaralı var!

Hamas'ın 7 Ekim günü başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna yönelik karşılık vererek Gazze Şeridi’ni 13 gündür bombalayan İsrail, önceki gün bir hastaneye gerçekleştirdiği saldırıda 471 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Kana dolmayan doymayan ve orantısız güç kullanan İsrail ordusu, bugün ise Han Yunus Hastanesi etrafını hedef aldı. Dumanların yükseldiği görülen bölgede, çok sayıda sivilin yaralandığı açıklandı.

İsrail, hastane etrafındaki sivilleri hedef aldı

Gazze'de 471 sivil Filistinlinin hayatını kaybettiği hastane saldırısının sonrasında ara vermeden saldırılarına devam eden İsrail güçleri, dünden beri bombaladığı Han Yunus şehrinde bu sefer de hastane çevresindeki sivilleri hedef aldı.

3 bin 785 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail-Filistin arasında 7 Ekim tarihinde başlayan çatışmalar 13'üncü gününde insanlık dışı saldırılarla devam ediyor. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği hava saldırıları bölgede büyük bir yıkıma neden olurken yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı da artıyor.

Saldırıların bilançosuna ilişkin açıklama yapan Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail tarafından gerçekleştirilen ve orantısız güç kullanılan saldırılarda can kaybı sayısının 3 bin 785'e yükseldiğini duyurdu.

Hayatını kaybeden Filistinlilerin bin 524'ünün çocuk, bininin kadın ve 120'sinin ise yaşlı olduğu belirtilen açıklamada 12 bin 493 kişinin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Yaralıların ise 3 bin 983'ünün çocuk, 3 bin 300'ünün de kadın olduğu belirtildi.

Bakanlık: Enkaz altında olanlar var!

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref El Kudra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İsrail'in düzenlediği hava saldırıları nedeni ile Gazze’de enkaz altında kalan bin 300 kişiden 600'ünün çocuk olduğunu ifade etti. Kudra, "Bakanlık, enkaz altında kalan çok sayıda kişi olduğuna inanıyor. Fakat devam eden hava saldırıları ve yetersiz kapasite dolayısı ile onlara ulaşmak ciddi manada zor" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)