Bahçeli'den Netanyahu'ya sert tepki: Mazlumların kanında boğulacak

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'e sert tepki göstererek, “Netanyahu, 35 bin Filistinli mazlumun kanında boğulacaktır. Bundan kaçış ve kurtuluşu yoktur” dedi.

SİYASET 07.05.2024, 10:54 07.05.2024, 11:40 Şeyda Gül
Bahçeli'den Netanyahu'ya sert tepki: Mazlumların kanında boğulacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında hitap ediyor. “Değerli vekiller, muhterem misafirler, basınımızın mümtaz temsilcileri, hepinizi hürmetle selamlıyorum. Bugünkü toplantımızı takip eden vatandaşlarımıza selamlarımı gönderiyorum” sözleriyle konuşmasına başlayan Bahçeli, hangi şartlar altında kalırlarsa kalsınlar hakikati haykırmaktan çekinmeyeceklerini söyledi. Suyun üstünde bile yürüseler yüzme bilmiyorlardı diyenlerin çıkacağını kaydeden Bahçeli, “İşimize, önümüze bakacağız. Mücadelemizden taviz vermeyeceğiz. Zulüm karşısında mazlumların yanındayız” dedi.

1 Mayıs tepkisi

“1 Mayıs'ı her yerde kutlamak mümkün, Taksim ısrarı niye” diyen Bahçeli, polislerin asıl emekçi olduğunu söyledi. Türk polisiyle iftihar ettiğini vurgulayan Bahçeli, “Hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Netanyahu için hesap günü yakın

Türkiye UAD'deki davaya müdahil olduğu kaydeden Bahçeli, İsrail ile ticaretin durdurulmasının yerinde bir karar olduğunu belirtti. Netanyahu için hesap gününün yakın olduğunu anlatan Bahçeli, “Netanyahu, 35 bin Filistinli mazlumun kanında boğulacaktır. Bundan kaçış ve kurtuluşu yoktur” ifadelerini kullandı.

Ateşkes ve rehine anlaşmasının çıkmaza girmesi

Netanyahu’nun müzakere sürecini dinamitlemekte olduğunu dile getiren Bahçeli, Netanyahu'nun ateşkese yanaşmamasının bir insanlık sorunu olduğunu söyledi. Bedel ödemesinin artık hukuk namusu olduğunu vurgulayan Bahçeli, “BM artık devreye girmelidir. Bölge bıçak sırtındadır. ABD'nin güvenilmez politikaları cinayetleri teşvik etmekte. Gazze dünya için turnosol kağıdıdır” şeklinde konuştu.

Siyasette bahar havası

“Siyasette duvar örersek yanlışa düşeriz. Sıkılı yumrukların açılması, yumuşamanın hakim olması halisane dileğimizdir” diyen Bahçeli, siyasetin kavga arenası değil konuşma sahası olduğunu belirtti. Muhabere yerine müzakere ile Türkiye'mizin yükseliş sürecine herkes destek vermeli olduğunu aktaran Bahçeli, DEM'lenmek yerine şekerli suyu tercih etmenin akla en yatkın seçenek olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP başkanının görüşmesini es geçip boşa düşmeleri kendi bilecekleri şey olduğunu kaydeden Bahçeli, “Biz ülkesi için dolu hevesi olanların ne söylediğine bakıyoruz. Siyasetin yumuşamasının vasatı Türkiye'nin ortak çıkarları, ortak geleceğidir” dedi.

Kimse mahkemeye talimat veremez

Hiçbir organın mahkemelere emir vermeyeceğini ve tavsiyede bulunamayacağını kaydeden Bahçeli, yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili beyanda bulunamayacaklarını vurguladı. Mahkeme kararlarının değiştirilemez olduğunu belirten Bahçeli, yargıya talimat vermenin suç olduğunu savundu. Kavala'nın yeniden yargılanması hususunda sipariş süreç ilerletilmekte olduğunu anlatan Bahçeli, bahse konu şahısın Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırma suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldığını anımsattı. Diğer sanıkların da 18'er yıl ceza aldığını hatırlatan Bahçeli, “CHP lideri Özel'in kolunda saati yok mudur? Sayın Özel'in saati sormak yerine PKK ve FETÖ'ye verilen destekleri muhataplarının yüzüne vurması gerekmez miydi? Kanun kaçağı FETÖ ve PKK'lıları Türkiye'ye ne zaman iade edeceksiniz diye soramaz mıydı. Bana saati sorar ise köstekli saatimi açar kendisi ile açık açık paylaşırım” değerlendirmesinde bulundu.

Sinan Ateş cinayeti davası

“Beklentimiz iddianamenin kabul edilip yargılamanın başlamasıdır. MHP'ye iftira atan alçaklar koalisyonu devlet düşmanlarına kucak açmaktadır” ifadelerini kullanan Bahçeli, kimin elinde hangi bilgi ve belge varsa mahkemeye sunması gerektiğini söyledi. Şahit olmak isteyenlere mahkeme kapısı açılması gerektiğini savunan Bahçeli, TV ekranlarında mahkemenin yargılanamayacağını belirtti.  Sinan Ateş davasının derhal başlaması gerektiğini aktaran Bahçeli, kim ne biliyorlarsa acilen mahkemeye yetiştirmesi gerektiğini vurguladı. “Bakalım hukuki süreç Ankara'da mı bitecek Pensilvanya'ya mı dayanacak hep beraber göreceğiz. Ellerinde ülkücü kanı olanların feriştahı gelse bizde yaprak dahi kımıldamaz” diyen Bahçeli, MHP ve Cumhur İttifakı’nın şer sahiplerine müsaade etmeyecek sonuna kadar direneceğini kaydetti.

Yorumlar (0)