İsrail devlet televizyonu açıkladı: Ordu kara harekatı için hazırlıklarını tamamladı

Hamas güçlerinin 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık veren ve Gazze'yi 13 gündür bombalayan İsrail'de devlet televizyonu önemli bir haber paylaştı. İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik gerçekleştireceği kara operasyonu için hazırlıklarını tamamladığı duyurulan haberde, söz konusu kara harekatının savaşın "Yahudi yerleşim yerlerinin silahlı Filistinlilerden temizlenmesinden sonraki" ikinci adım olduğu aktarıldı.

DÜNYA 19.10.2023, 10:12
İsrail devlet televizyonu açıkladı: Ordu kara harekatı için hazırlıklarını tamamladı

İsrail devlet televizyonu KAN, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik kara operasyonu yapmak için tüm hazırlıklarını tamamladığı bilgisini aktardı.

Son 3 gündür sınırda çatışma olmadı

KAN'ın haberine göre Gazze sınırı bölgesinde son üç gündür İsrail ordusu ve Filistinli gruplar arasında herhangi bir çatışma meydana gelmediği belirtildi.

Kara harekatı savaşın ikinci aşaması mı?

Kuvvetlerin konumlandırılması ve hareketi dahil olmak üzere bütün gelişmelerin, İsrail ordusunun Gazze’ye girmek için hazırlıklarını tamamladığını gösterdiği belirtilen haberde, Gazze'ye yapılacak olan kara harekatının, savaşın "Yahudi yerleşim yerlerinin silahlı Filistinlilerden temizlenmesinden sonraki" ikinci aşaması olarak görüldüğü ifade edildi.

Netanyahu, askerlerle görüşmüştü

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugaylarının 7 Ekim tarihinde İsrail'e sızarak saldırılar gerçekleştirdiği ülkenin güneyinde yer alan Be'eri ile Kfar Aza yerleşimlerini ziyaret etti. Gazze yakınlarında bulunan bu yerleşimlerde çeşitli incelemelerde bulunan Netanyahu, buradaki askerleri ile bir araya gelerek sohbet etti.

Yorumlar (0)