İsrail camiyi hedef aldı

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde yer alan bir camiye yönelik saldırı yaptığı, hadisede ölen ve yaralananların olduğu açıklandı.

DÜNYA 18.10.2023, 20:46
İsrail camiyi hedef aldı

Gazze'deki İçişleri Bakanlığının resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin orta kısımlarındaki Nuseyrat Mülteci Kampı'ndaki Ayn Calut Kuleleri yakınında bir camiyi vurduğu bildirildi. 

Bahse konu açıklamada, İsrail güçlerinin saldırısı neticesinde yaşamını yitirenlerin ve yaralananların olduğu belirtildi. 

Sağlık personellerinden adının açıklanmasını istemeyen kaynak ise basın mensuplarına, İsrail ordusunun, Nusayrat Mülteci Kampı'nda yer alan Aksa Şehitleri Camisi'ni hedef aldığını ifade etti. 

Mevzubahis kaynak, İsrail saldırısının bölgede çok geniş çaplı yıkıma ve ölümlere sebep olduğunu, sağlık personellerinin yaralıları etraftaki evlere nakletmeye çalıştığını dile getirdi.



Filistin-İsrail çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023 sabahı İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' ismiyle geniş kapsamlı bir saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail istikametine çok sayıda roket fırlatılırken, Filistinli silahlı gruplar İsrail-Gazze hududundaki Beyt Hanun-Erez Hudut Kapısı'na baskın gerçekleştirerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar bir süre sonra buradan İsrail içindeki yerleşim noktalarına giriş yapmış, İsrail ordusu ise çok sayıda savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne yönelik saldırı başlatmıştı.

Yorumlar (0)